2008. június 20.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Kéktó Színházi Fesztivál Szigetszentmiklóson

Június 28-án veszi kezdetét a Kéktó Színházi Fesztivál. A két napos szigetszentmiklósi rendezvény elsősorban az operettkedvelőknek ígér feledhetetlen pillanatokat erre a nyárra.

Solti Eszter, a szervező elmondta: a 35 ezer lakosú Pest megyei városnak már tíz éve működik Sziget Színház nevű társulása, amely elsősorban zenés darabokat tűz műsorra. Ilyen produkció lesz Kálmán Imre Cirkuszhercegnő című operettje.

A darab két világ, az arisztokrata és a vándorcirkuszos élet találkozásáról és - operettről lévén szó - a szerelemről szól, hol drámai, hol mulatságos jeleneteken keresztül. A szereplők között találhatjuk Pintér Tibort, a látványos díszleteket pedig Domján Gábor tervezte.

Másnap az ExperiDance mutatja be Ezeregy év című történelmi tánc-showját, amely Magyarország történetét dolgozza fel a Honfoglalástól napjainkig. Az előadás 21 képből áll, 260 kosztümre, fénytechnikára és fergeteges zenére épül. A darabot Román Sándor tánctársulata játssza, amelynek tagjai egy speciális stílust alakítottak ki: a hagyományos magyar néptáncot ötvözik a modern táncstílusokkal és show-elemekkel.

A helyszín is érdekes: egy hajdani, mára feltöltött tó helyén kialakított szabadidőparkba várják a közönséget, ahol a meglévő színpad mellé erre az alkalomra egy tribünt is ácsoltak.

*


Helyszín: Szigetszentmiklós, Kéktó Szabadidő Park
Időpont: 2008. június 28-29.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei