2008. június 25.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Hal- és Borünnep a Balatonon

Csütörtöktől indul a Balatoni Hal- és Borünnep elnevezésű rendezvény, amelynek keretében három Balaton-parti településen számos kulturális, szórakoztató és gasztronómiai program várja a vendégeket.

Balatonfüred, Csopak és Paloznak települések, a balatonfüredi Polgári Szalon Egyesület valamint a Hamvas Béla Asztaltársaság közös szervezése nyomán valósul meg a kezdeményezés. A négy napig tartó fesztivál fővédnöke Mádl Ferenc, volt köztársasági elnök.

Június 26-án, a rendezvény nyitónapján Balatonfüreden borbemutató és -vásár valamint balatoni halak kóstolója várja az érdeklődőket a Tagore sétányon, ahol különféle gyermekprogramokat is tartanak.

Csopakon könyvvásárt, beszélgetős esteket, horgászversenyt, a gyerekeknek pedig snecifogó-versenyt rendeznek a szervezők, Paloznakon pedig hímzőkör kiállítás és halászléfőző-verseny lesz, valamint könnyűzenei koncerteket hallgathatnak a vendégek. A Balatoni Hal- és Borünnep keretében kerül sor a III. Nordic Walking Olaszrizling túrára, mely a csopaki pincékhez vezet, a helyi vasútállomásról indulva.

A fesztivál ünnepélyes megnyitója péntek este lesz a balatonfüredi Tagore sétányon felállított színpadon, ahol beszédet mond Mádl Ferenc, valamint itt adják át az Eötvös József sajtódíjakat is. Este fél 10-kor Lajkó Félix koncertjén szórakozhatnak a jelenlévők.

Balatonfüreden június 28-án Gulyás Dénes és tanítványainak koncertje lesz a Református Fehér templomban; valamint Gereben Ágnes író-történész, Gábor Emese könyvillusztrátor, Pósa Zoltán és Sebeők János írók dedikálnak a Széchenyi szobornál felállított könyvpavilonoknál.

A rendezvénysorozat ideje alatt esténként hírességek receptjei alapján készített ételeket kínálnak két csopaki és négy balatonfüredi étteremben, vendéglőben.

***


Helyszín: Balatonfüred, Csopak, Paloznak
Időpont: 2008. június 26-29.
Bővebb infó: www.balatonfured.hu/

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei