2008. június 26.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Kecskeméti Nyár 2008: három nagy kulturális rendezvénysorozat

Egészen augusztus 16-ig pezseg a nyáron Kecskemét - három nagy rendezvénysorozattal gondoskodnak ugyanis a kultúrára áhítozókról. A II. Kecskeméti Amatőr Művészeti Fesztivál, az Udvarszínház és a Kodály Művészeti Fesztivál programjai változatos kikapcsolódási lehetőséget kínálnak minden korosztály számára.

A Kecskeméti Amatőr Művészeti Fesztivál a dél-alföldi régió amatőr előadóit bemutató programsorozat, melyet második alkalommal rendeznek meg. A csütörtöktől négy napon át tartó rendezvényen öt helyszínen több mint 50 fellépő várja könnyűzenei, színházi és táncprodukciókkal az érdeklődőket.

Hatodik évadjához érkezett idén az Udvarszínház, amely utoljára most nyáron működik befogadó színházként - mondta Sárközy István alpolgármester, hozzátéve, hogy jövőre a nyári bemutatók többségét a nagyszínházban is megnézheti majd ősszel a közönség.

A városháza szecessziós díszudvarán július 17. és augusztus 16. között színvonalas, tartalmas és könnyed szórakozást nyújtó előadások várják a kecskemétieket és a városba látogatókat.

A nyitó előadás premiernek tekinthető, hiszen a Grapevine Show Dance Club és a Bohém Ragtime Jazz Band először mutatja be közös, egész estés produkcióját, de láthatja a közönség - a tavaszi fesztivál idején betegség miatt elmaradt - A Little Nightmare Music című zenés paródiát is a világhírű Igudesmann & Joo duó előadásában.

Az operett és a musical kedvelői a Kecskeméti Katona József Színház zenés estjén nemcsak a helyi művészekkel, hanem a Madách Színház kiváló énekeseivel is találkozhatnak. A városháza udvarán koncertet ad a Csíkszeredai Régizene Együttes, a Japán Rádió Gyermekkórusa és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar is.

Kodály Zoltán szülővárosában minden évben nyáron, a Kodály Művészeti Fesztivál keretében tartják a város legjelentősebb hangversenysorozatát.
A július 30. ás augusztus 10. között megrendezendő koncertek hagyományosan a templomokban és a városháza udvarán zajlanak, ennek megfelelően egyházi és világi témájú hangversenyeket is hallgathatnak a komolyzenét szeretők.

***


Helyszín: Kecskemét
Időpont: 2008. június 26. - augusztus 16.
Bővebb infó és részletes program: http://www.efmk.hu/

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei