2008. június 26.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Víz, Zene, Virág Fesztivál Tatán

Víz, vagyis sárkányhajók versenye; Zene, vagyis minden korosztály számára kikapcsolódást jelentő zenei kínálat; és Virág, vagyis reneszánsz virágkötők vetélkedője: ezt ígéri látogatóinak a tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál, melyet immáron tizenötödik alkalommal rendeznek meg.

Péntek délután négy órakor dördül el a startpisztoly az Öreg tavon rendezett ifjúsági és szenior kajakversenyen. Hűsítő programnak ígérkezik a jégszobor faragás, a zenekedvelők a mai könnyűzene több képviselője közül választhatnak, fellép többek között az Adagio, de a közönség meghallgathat egy indiai zenekart vagy Mozart Varázsfuvoláját a Magyarock együttes előadásában. Aki pedig húzósabb ritmusokra vágyik, az pedig az Edda Művek koncertjén tombolhatja ki magát.

A sárkányhajók versenyéhez bemutatóval csinálnak kedvet szombat délelőtt, később a vendégcsapatok barátságos mérkőzésen hasítják a vizet, majd a versenyre nevezett egységek már díjakért lapátolnak.

A várban a középkori királyi udvar életét elevenítik fel, a tó felett Veres Zoltánmutatja be műrepülő figuráit, majd sötétedéskor lámpás karnevál kezdődik az Öreg-tavon. A fesztivál ideje alatt többször bemutatják az Öreg-tó és az Által-ér megújítására kidolgozott környezetvédelmi programot.
A szombat estét fergeteges koncerttel koronázza meg a Hot Jazz Band, de zenél még mások mellett Szakcsi Lakatos Béla, és Jeszenszky István is.

Vasárnap a Musica Historica tart reneszánsz zene- és táncbemutatót, s az Esterházy-kastélyban virágkötő versenyt rendeznek a Reneszánsz Évhez kapcsolódva. Este Deák Bill Gyula és zenekara ígér garantáltan jó hangulatot, de aki valami könnyedebbre vágyik, az is megtalálja a számítását a Magna Cum Laude koncertjén.

A 15. Víz, Zene, Virág Fesztivált vasárnap este Vízi karnevál és tűzijáték zárja.

***


Helyszín: Tata
Időpont: 2008. július 27-29.
Bővebb infó: www.vzv.tata.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
bea 2008-08-19 21:49:31
szerintem értelmes
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei