2008. június 30.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A "világ leghosszabb koncertje" Balatonfüreden

216 órán át szakadatlanul muzsikáltak Balatonfüreden, a 3. Nemzetközi Gitárfesztivál keretein belül. A rekordot 2008. június 21. és 30. között állították fel, s még túl is teljesítették az eredeti terveket: nem elég, hogy a világ leghosszabb koncertjét adták, de a leghosszabb szakadásmentes élő videóközvetítésének rekordja is az övék lett.

Megállás nélkül, 10 napon át éjjel-nappal szólt a zene a Balaton-parti üdülőhelyen. Változás volt a tavalyi - egyébként szintén sikeres - rekordkísérlethez képest, hogy zeneileg bővült a kör: nemcsak olyan együttesek, zenészek szálltak be a rekordkísérletbe, amelyeknél a gitár főszerepet játszik, hanem bármilyen szólista, hangszer, hangszercsoport megjelenhetett.

A 10 nap alatt közel 350 produkció mutatkozott be, több mint 1000 fellépő állt színpadra. A legfiatalabb résztvevő a 7 esztendős Gembele Gergő volt. A közel 100 klasszikus gitáros mellett a jazz, a latin, a világzene, a flamenco, a könnyűzene és a rock képviselői is helyet kaptak.

2007. július 1-jétől a magyarok tartották a "világ leghosszabb koncertje" Guinness-rekordot, miután 192 órát játszottak egyfolytában a balatonfüredi Gitárnapok keretein belül. Kanada azonban megdöntötte a csúcsot: rátett nyolc órát, tehát 200 órára kerekítették a számot, ezért most 216 óra volt a cél a résztvevők számára.

A mai napon, 15 órakor született meg a "világ leghosszabb koncertje" új Guinness-rekordja, amely 216 órányi zenélést jelentett. S mivel az érdeklődők nemcsak a helyszínen kísérhették figyelemmel a zenés produkciókat, hanem az interneten is, ezért a szervezők úgy gondolják, dupla csúcs született: a 216 óra megszakítás nélküli közvetítéssel ugyanis a "világ leghosszabb élő közvetítése" rekordját is a magyarok tartják.

***


Bővebb infó: www.balatongitar.hu/2008

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei