2008. július 10.Kőnig Mariann
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Misztrál - Zenével a lélek harmóniájáért, a test egészségéért

Nagymaroson, 2008. július 18-20-án hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Regejáró Misztrál Fesztivál, melynek célja az értékőrző szórakoztatás. A Fesztivál összekapcsolja a különböző művészeti ágakat és megeleveníti az európai, és ezen belül különösen a Kárpát-medencében élők irodalmi, népzenei kultúráját.

A Regejáró Misztrál Fesztivál sikere hét éve töretlen. Ez a siker a lelkesedésnek, a hazai életben nagy ismertségnek örvendő folk- és vers megzenésítéssel foglalkozó együtteseknek és az értékőrző munkának köszönhető. Hét év elegendő volt ahhoz, hogy a Fesztivál szervezői megteremtsék a Dalnokverseny hagyományát, melynek célja új tehetségek felfedezése. A versenyen, ami július 19-én 10 órakor kezdődik, hazai és határon túli előadók is szerepelnek. A Dalnokverseny győztese a következő évben a nagyszínpadon adhat önálló koncertet. Idén azonban nem a tavalyi év győztese, a Fergettyű együttes, hanem a második helyen végzett MacskaSzem lép fel július 20-án a templomkerti színpadon.

Mint a fesztivál neve is mutatja, a fő szervező a 11 éve alakult Misztrál együttes. Repertoárjukon magyar és külföldi költők versei, valamint népdalfeldolgozások is szerepelnek. Megzenésítéseik forrása a magyar népzenei hagyomány, amelyet gyakran ötvöznek a mai világzenei irányzatokkal. Dalaik hangzása az évek haladtával egyre sajátosabbá vált. Megzenésítették többek között Balassi Bálint, Dsida Jenő, Baudelaire, Garcia Lorca és Villon egyes műveit is. Munkásságukat nem csak a növekvő rajongótábor ismeri el. 2006-ban Bartók Béla díjat, 2008-ban pedig Balassi Bálint emlékérmet kaptak. Az együttes július 18-án és 19-én is fellép.

A Fesztivál hat helyszíne: Duna-parti színpad, Művelődési táncház, Gondolatok háza, NYUGAT-színpad (templomkert), Reneszánsz-színpad; Templomkerti színpad.

A Fesztivál programja és fellépői:
Július 18.: Chalga, Ifjú muzsikás, Misztrál, Nagymarosi színkör
Július 19.: Valkó banda, Sebestyén István, Técsői banda, Dalnokverseny résztvevői, Tolcsvay trió, Vágtázó Csodaszarvas, Misztrál, Bourdon együttes, Kátai Zoltán, Vagantes trió, Huzella Péter, Kaláka
Július 20.: Nemes Levente, Eszter-duó, Bácsi Gyurka zenekar, A komédiásból lett barát, Hangraforgó, Söndörgő, Ferenczi György és a Rackajam, Világfa regélő meselabirintus 12 játékmesterrel, MacskaSzem, Túlpart, Szélkiáltó

*


Regejáró Misztrál Fesztivál
Helyszín: Nagymaros; Fő tér, Dunapart, plébániakert, Művelődési Ház
Időpont: 2008. július 18-20.
Jegyárak:
pénteki jegy 1500 Ft
szombati, vasárnapi 1 napos jegy 2800 Ft
3 napos bérlet 5000 Ft
A vasárnapi gyermek-programra a belépés ingyenes!
12 éven aluliaknak a belépés ingyenes! Jegyek a helyszínen válthatóak!
Bővebb információ: www.misztralfesztival.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei