2008. július 13.Makai Péter Kristóf
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Bulizini, túrázni csak szabadon, csak az EFOTT-on

2008 júliusában Dunaújvárost veszi birtokba az egyetemista és főiskolás ifjúság, ahol a 2008-as EFOTT-ot rendezik. Az 1976-os első találkozótól számítva ez lesz a harmincharmadik alkalom, amikor a leendő magyar értelmiség színe-java összegyűlik egy hatalmas fesztivál erejéig.

A 2008-as főiskolás és egyetemista találkozón a magyar zenei élet krémje fog játszani, ahol új nevek is felbukkannak és régi fesztivál-veteránok is tiszteletüket teszik. Így kerülhet szerdán egy színpadra a Tankcsapda, a Belga és a Kelet-Nyugat; a Republic, a Bikini és az Üllői Úti Fuck szintén a Nagyszínpadra szombaton, vagy a Dunaújváros hírnevét öregbítő színpadra a The Morning Star, a Galapagos és az Inside my Head.

A zene mellett minden nap az idehaza is egyre nagyobb sikerként elkönyvelhető stand-up comedy műfajának egy-egy képviselője nevetteti meg közönségét a Café színpad Dumaszínházában minden nap fél négytől. Itt lesz többek között Litkai Gergely, a Rádiókabaré írója a Humorfesztivál szerzői elsődíjasa, a Hócipő egyik rovatvezetője, a Godot dumaszínház atyja, az Egy szoknya, egy nadrág forgatókönyvírója, vagy a Szőke András mellett és önállóan is ismert Badár Sándor, a Kontroll, a Nyócker és a Buhera mátrix színésze, de Hadházi László és Kiss Ádám is fellép.

A magyar zene mellett egy másik jeles közép-európai nép, a csehek is bemutatják zenei és kocsmakultúrájukat az idei fesztiválon. A ska, hip-hop és R’N’B mellett garantált nyelvgyötrést ígér a cseh karaoke is, hacsak az ember nem hűti le előtte a torkát némi jófajta cseh sörrel.

Az első T-t, a turisztikát sem feledi a dunaújvárosi szervezőgárda, hiszen minden nap több kiránduláson is részt vehet a fesztiválszerető közönség. Ennek megfelelően biciklitúra keretében felkereshetik Rácalmás szabadidőparkját, strandját és arborétumát, Kisapostag kőtárát, római fürdőjét és Intercisa, a bronzkori és római településelőd múzeumát, valamint Apátszállás, Nagykarácsony, Dunaföldvár és Dunavecse nevezetességeit is.

Az már előre látszik, hogy e majd egy hétben az EFOTT-ot választók számára bőven akad program, kirándulási lehetőség és alkalom nyílik a fürdőzésre, indulhat pókerbajnokságban, kispályán focizhat, és idén először egy Boat Show keretében hajóval is utazhatunk a fesztiválra, ami a kikötés után maga is fesztiválhelyszínné válik. A jó fesztiválozáshoz már csak annyit kívánok, hogy mindenki bírja erővel a folyamatos bulizást, eszem-iszom, dínom-dánomot. És mindezt, a fesztiválhoz hűen: csak szabadon...

***


EFOTT 2008
Időpont: 2008. július 15-20.
Helyszín: Dunaújváros, Szalki-sziget

Jegyárak:
Hetijegy elővételben: 10000 Ft
Hetijegy a helyszínen 11000 Ft
Napijegy elővételben: 3500 Ft
Hétvégi jegy: 6000 Ft
0. nap: 1000 Ft
További információk: www.efott.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei