2008. július 21.Makai Péter Kristóf
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Igyekezz, az égbolt zár - Jövőre, veletek, az EFOTT-on

Az EFOTT-nak is vége szakad egyszer. Ma. Négy nap "Állnak a férfiak", By The Way és sok más, orrvérzésig játszott szám után elkezdik felpakolni a sátrakat leendő nagyjaink, a fesztiváloknál már védjegynek számító, hatalmas szeméthegyeket maguk mögött hagyva. Ez pedig így szép.

Nézzünk végig például a gyepen. A nulladik nap zöld pázsitja az utolsóra szikkadt, elsárgult négyzetek közt kacskaringózó homokos, kikopott sikátorokká vált a kempingben. Ha nem füvesítik be újra, a kordon- és színpadbontás után még hetekig nem fog különösebb nehézséget okozni a Nagyszínpad hűlt helyének megtalálása, mint ahogy a népszerűbb kocsmák csíkos, a padok helyét kirajzoló gyepmintázata sem.

Aztán itt van például a holtág, vagy a Duna-part. A holtágról érdemes tudni, hogy a négy nap alatt folyamatosan kúszott felfelé a parton, és az egykori homokos plázst teljesen maga alá temette, így jöhetett feljebb minden nap az airsoft-pálya és a plázs székei is. De cserébe több hely jutott az EFOTT evezősversenynek, ami nagy sikernek bizonyult az utolsó nap tikkasztó melegében. A Duna-part legnagyobb dobása pedig egyértelműen a hajó volt, amivel az első fesztiválozók szálltak partra. Ez a fesztivál idején koncerteknek adott helyet, itt lépett fel például Jamie Winchester is. Számomra viszont a harmadnapi telefon-kaland miatt marad emlékezetes.

Az apró kellemetlenségek ellenére biztos vagyok benne, hogy Dunaújváros évekig fogja még emlegetni ezt az EFOTT-ot, méghozzá nagyon elégedett hangsúllyal. Miután több helybelivel is szóba elegyedtem, egyöntetűen azt mondták, hogy örülnek az EFOTT-nak, mert a környéken a fű sem rezdült a rendszerváltás óta, ez a fesztivál meg felpezsdíti a város vérkeringését. Még azt sem tartom kizártnak, hogy jövőre önálló fesztiválja lesz Dunaújvárosnak. Talán még külföldi előadók is eljönnek rá. De jó lenne, ha a következő alkalommal már egy átgondoltabb rendszerben, egyenes utakon lehetne eljutni mindenhova.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei