2008. július 22.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Rétesfesztivál Mesztegnyőn

Leheletvékony tészta, és rengeteg töltelék; meggyes, mákos, túrós, almás, de valójában csak a kreatív szakácsok és szakácsnők fantáziája szabhat határt a rétesek sokféleségének. Örülhetnek az édesszájúak: július 27-én ugyanis egy egész fesztivált szentelnek a különlegesebbnél különlegesebb réteseknek Mesztegnyőn - s teszik ezt immáron kilencedik alkalommal.

A Különleges Asztali Örömök Somogyban elnevezésű gasztronómiai fesztivál keretében kerül sor idén is a Rétesfesztiválra, melyen mindenki megtalálja a számítását: a szakácsok több számban versengenek, a látogatók pedig megtömhetik a hasukat minden elképzelhető finomsággal. Mindemellett egyéb érdekes programok is várják a látogatókat, lesznek többek között koncertek, de a laikus közönség betekinthet például a dagasztás és a nyújtás művészetébe, illetve aki kedvet érez hozzá, egy gyorstalpaló "rétestanfolyamra" is jelentkezhet.

Egész nap várja a vendégeket egy kerekes kisvonat, mely a faluban jár körbe, de lehetőség van erdei kisvonatozásra, vagy egy kellemes lovas kocsis kalandozásra az erdőben. Lesz népi kirakodóvásár, és természetesen rétesvásár is, sőt délután külön a felnőtteknek és a gyerekeknek rétes-felismerő versenyt rendeznek, ahol kiderül, ki ismeri igazán jól az ízeket.

16:30-tól a színpadot birtokba veszik a sztárok: elsőként Csonka András, majd Mága Zoltán és az Angyalok lépnek fel, este pedig a Fresh együttes és a Crystal szórakoztatja a közönséget. A fesztivált tűzijáték zárja, melyet a Malomközben tekinthetnek meg a jelenlévők.

***


Helyszín: Mesztegnyő
Időpont: 2008. július 27.
Jegyárak:
Felnőtt: 1000 Ft
Gyerek: 500 Ft
Bővebb infó és részletes program: www.mesztegnyo.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
macsek 2008-07-27 19:28:30
Nagyon jó dolog ez a rétesfesztivál.A Mesztegnyőn való áthaladás azonban sok embernek gondot és alapos fejtörést okozott.Ezt talán meg lehetne oldani egy kicsit egyszerűbben is!? :)
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei