2008. július 25.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Dobfesztivál Dévaványán - hetedszer verik a dobokat

Dobpergéstől és kongaszótól lesz hangos Dévaványa július 31. és augusztus 3. között: ekkor rendezik ugyanis a Dobfesztivált, mely immáron hetedik alkalommal várja az ütőhangszerek szerelmeseit. A rendezvény a One World Project interkulturális programsorozat része, és lényege a közös zenélésen és táncon alapuló spontán közösségi élmény.

2002-ben amatőr zenészek szervezésében indult útjára a Fesztivál, mely mára igen csak kinőtte magát. Hitvallásuk és céljuk a különböző kultúrkörök, népek és a hagyományos magyar kultúra művészeteken keresztül történő bemutatása, és a tolerancia növekedésének, valamint az előítéletek és a rasszizmus csökkenésének előidézése. Ezen túl természetesen népszerűsíteni szeretnék az ütőhangszereket is.

A Fesztivál különös ismertetőjegye a napi 24 órában szóló, hol elhalkuló, hol felerősödő improvizatív dobszó, hiszen mindig akad egy-egy mulatni, kikapcsolódni vágyó társaság, akik vagy a tábortűz körül, vagy a víz partján ülve nem hagyják pihenni hangszereiket.

A hagyományőrzés jegyében számos program várja az érdeklődőket napközben is: különböző kézműves foglalkozásokban próbálhatják ki magukat, így például korongozásban, vagy homokszobrászatban. Mindenki testközelből ismerkedhet meg az afrikai, arab és latin ütőhangszerekkel, a közel-keleti és afrikai táncokkal, illetve a brazil capoeirával - vagyis itt mindent ki lehet próbálni, mindenbe be lehet kapcsolódni, éppen ez a fesztivál egyik erőssége, hogy méretének növekedése ellenére meg tudta őrizni családias jellegét.

Az estéket különböző világzenei koncertek színesítik, fellép a teljesség igénye nélkül: a Club Era, a Narco Polo, a Szilaj Dobkör, Mbaye NDiaye és az Afro Magic Band, és David Dely és a Tumba y Quema. Bemutatkoznak a Tilos Rádió Wolrd Music dj-i, és a koncerteken túl lesz még hastáncbemutató és a törzsi táncokkal is megismerkedhet a közönség.

A Fesztivál helyszíne a dévaványai Strandfürdő és Sportpálya, s idén újításnak számít, hogy külön választják a Strand területét, ami ezúttal a kempingezésre, és az úszkálásra szolgál, illetve a Fesztivál területét, ami a Sportpályára kerül át. Jegyeket elővételben lehet vásárolni a Ticketportal hálózatában, vagy némi sorban állás árán a helyszínen is.

***


Helyszín: Dévaványa, Strandfürdő és Sporpálya
Időpont: 2008. július 31-től augusztus 3-ig
Jegyárak:
Hetijegy: 6.000/7.000 Ft
Napijegy Extra (Strand + Fesztivál): 1.500/1.800 Ft
Napijegy Full (ottalvós): 2.200/2.500 Ft
Napijegy (csak Fesztivál): 1.200 Ft
Kedvezményes Napijegy (20 órától): 800 Ft
Bővebb infó: www.dobfesztival.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei