2008. július 26.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Azfeszt 2008 - Termál Rock'n'Roll!

Hatalmas fesztiválozni vágyó tömegek vonulása várható Nyírbátor környékén július utolsó, és augusztus első napjaiban. A sátorral és hálózsákkal felszerelkezett, sörre szomjazó hadak egészen a Gyógyfürdő kempingjéig cipelik terhüket, hogy ott megállapodjanak, és öt napon át hódoljanak mindenféle szenvedélynek: zenének, termálnak, szerelemnek.

Az idei Azfeszten csupa kuriózumra számíthat a tisztelt nagyérdemű: a szervezők addig szövögették a szálakat, míg elérték, hogy a Fesztiválon kizárólag olyan külföldi előadók lépnek a színpadra, akik más fesztiválok színpadain nem fordulnak meg. Így sokak örömére például a Death By Stereo, a Sonic Syndicate, és az Architechts is koncertet ad.

Mindemellett természetesen a Fesztivál megőrzi hagyományait is, hiszen a tehetségkutatónak indult rendezvényen még mindig kiemelt figyelmet fordítanak az ifjú tehetségekre, idén összesen negyven amatőr zenekar kap bemutatkozási és versengési lehetőséget. A zsűriben helyet foglaló szakértők döntése nyomán pedig a győzteseket azzal díjazzák, ami egy kezdő bandának a legértékesebb: stúdióidővel. Természetesen vannak egyéb nyeremények is, de ami a legfontosabb, hogy a Fesztivál után sem engedik el a legjobbak kezét, igyekeznek egyengetni pályájukat, hogy minél szélesebb körben mutatkozhassanak be, és elindulhassanak az általuk választott, meglehetősen nehéz úton.

Nem lenne fesztivál a fesztivál, ha nem jelennének meg azért a magyar zenei élet (már befutott) színfoltjai, így például a Prosectura, a Moby Dick, a Superbutt, a Depresszió, a Zorall, a Besh O Drom, a Jazzékiel, és még sokan, nagyon sokan mások. Nyilvánvalóan számtalan egyéb program is várja a résztvevőket, így például összemérhetik tudásukat héliumos versmondásban, párnacsatában és csocsóban, de hallgathatnak érdekes rocktörténeti, illetve sörtörténelmi előadásokat is.

És akkor arról még egy szót sem szóltunk, hogy a négy színpad mellett négy medence is várja a hűsölni, fürdőzni vágyó népet, sőt, aki kicsit távolabbra kívánkozik a Fesztivál forgatagától, azt egy külön erre a célra létesített buszjárat beviszi a városba, hogy megszemlélhesse a történelmi látnivalókat. A jegyárakat pedig szerencsére úgy szabták, hogy a soványabb pénztárcájú fesztiválozni vágyóknak sem kell sokat agonizálni a menni, vagy nem menni kérdéskörön. Hát kell ennél több? Ugyan; Termál Rock’n’Roll!

***


Helyszín: Nyírbátori Gyógyfürdő és Kemping
Időpont: 2008. július 30 - augusztus 3.
Jegyárak:
Bérlet:
2008. április 1. - május 1. 5.000 Ft
2008. május 2. - június 1. 6.000 Ft
2008. június 2. - július 13. 7.000 Ft
2008. július14. - augusztus 2. 8.000 Ft
Napijegy:
2008. június 16. - július 28. 2.800 Ft
Helyszínen 3.300 Ft
Bővebb infó: www.azfeszt.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
gabi 2008-08-16 01:47:25
tök jó a kép!!!Mivel én vagyok rajta a baseball sapkás uriember!:)
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei