2008. július 26.Makai Péter Kristóf
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Písz, láv, SZIN! - Idén is Szegeden ér véget a nyár

Mára már hagyománnyá vált, hogy a szorgalmi időszak kezdete előtt a szegedi fiatalok még egyszer meghívják Magyarországot és a környező országok fiataljait egy utolsó nagy bulira, hogy az új tanév is jól kezdődjön. Negyven évnyi féktelen pörgést és felszabadító partizást tudhat maga mögött az ország egyik legformabontóbban tradicionális zenei összejövetele.

Az 1968-ban, a fiatalok forradalmának évében indult rendezvény egyedi SZIN-folt volt már akkor is a magyar zenei életben. Ez volt az első, mai értelemben is könnyűzenei fesztivál korának fojtogató, a fiatalokat KISZ-ben szívesebben látó szocializmusában. A szervezők elsősorban arra voltak büszkék (és minden joguk megvan hozzá), hogy az akkoriban inkább tiltott, mint tűrt zenekaroknak is biztosítottak helyet a fellépők soraiban, ezzel vívva ki eszmei függetlenségüket, amivel közkedveltté váltak az önkifejezésükben szabadságot kereső, politikailag és művészileg is helyüket kereső zenészek, alkotók.

A születésnapi gyertyák elfújásához lesz segítség bőven. A tavalyi számadatok alapján bátran számíthat az idei fesztiválközönség, hogy negyven-ötvenezredmagával fog a nagy képzeletbeli tortához járulni. Más fesztiválokkal szemben nagy előnye, hogy a vénasszonyok nyarához közeledve, az utolsó igazán pancsolós napokban a Szegedi Partfürdőn rendezik meg évről-évre, ahol a medencék hűsítő vizének központi szerep jut. Nincs is jobb, mint két, kitartó ugrálással és csápolással eltöltött óra után elmerülni a fürdő valamelyik aprócska tengerében. Már pusztán ezért is kiemelkedik az idei palettából Szeged életigenlő fiesztája. Legközelebb a zenei repetoárt mutatjuk be tüzetesebben.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei