2008. július 29.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Halsütő Fesztivál Tiszalökön

Immáron negyedik alkalommal gyülekeznek Tiszalökön a hatalmas halak szerelmesei: halsütésben mérik össze tudásukat ugyanis augusztus elsején és másodikán. A két napos rendezvényen horogra akadó halacskák bizony a serpenyőben végzik, egytől-egyig, a résztvevők garantált szórakozását pedig - a finom ebéd és vacsora mellett - a fellépők biztosítják.

Az első napon, augusztus 1-én szakmai előadással, és konzultációval kezdődik a program, az aktuális horgászati kérdéseket vitatják majd meg a Rázom Csárda éttermében, mely a Fesztivál helyszínét biztosítja. A délután folyamán különböző programok várják a látogatókat, fellép többek között Kató néni, és szellemes monológjaival szórakoztatja a közönséget, de a 4fordance táncegyüttes is bemutatót tart, este pedig Tátrai Tibor és Szűcs Gábor latin koncertjét élvezhetik a jelenlévők.

Másnap nem hagyják lustálkodni az embereket: már reggel 8 órától szól Ringer István tárogatóművész hangszere, s nemsoká a verseny is kezdetét veszi. Aki csak szemlélődni érkezik, és nem vesz részt a versenyben, az egyfelől a népi iparművészek vásárán múlathatja az időt, valamint megtekintheti a hungarikumok (pálinkák és fehérborok) kiállítását, esetleg részt vehet hagyományőrző foglalkozásokon is. Természetesen a színpad sem marad üresen, néptáncegyüttesek lépnek fel, majd 14 órakor Guinness-rekordot próbálnak dönteni, egy 7500 adagos halászlé megfőzésével.

Délután eredményt hirdetnek, már ami a versenyt illeti, s kiderül, kié a legfinomabb, és legszebb sülthal. A zsűri csupa hozzáértő személyből áll: Benke László mesterszakács, Dr. Hanusz Árpád, Gulyás Istvánné, Rácz Katalin, és Dr. Spisák Béla borlovag hoznak majd döntést. A győztes egy horgászcsónakot nyer, mellyel biztosítva lesz a további horgászatok legfontosabb alkotóeleme. Délután ismét a színpadé a főszerep, ahol Lakatos Lilla műsorát tekinthetik meg, majd a Tiszavasvári Zeneiskola színfonikusai adnak elő filmslágereket. 20 óra 45 perckor koncertet ad az Apostol, majd össztáncra hívják a bulizni vágyókat a Fesztivál sátorba.

***


Helyszín: Tiszalök, Erőmű Lakótelep, Rázom Csárda
Időpont: 2008. augusztus 1-2.
Bővebb infó: www.tiszalok.info

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei