2008. augusztus 8.Kőnig Mariann
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Balatonszárszó - Zenés Vers Hete és Soli Deo Gloria

2008. augusztus 10. és 20. között második alkalommal rendezik meg a Zenés Vers Hete Fesztivált Balatonszárszón. 2007-ben újdonságnak számított ez az irodalmi, zenei és művészeti fesztivál, mely a magyar irodalom verskincsének zenés formában történő megszólaltatását állította programjainak középpontjába. A fesztivál időpontja egybeesik a Szárszói Találkozó - Jubileum 65 elnevezésű konferenciával.

Ingyenes szórakozást biztosít az igényes zene és irodalom iránt érdeklődőknek Balatonszárszó augusztus 10. és 20. között. 2007-ben a Zenés Vers Hete szervezői új, művészetközpontú fesztivált indítottak el, mely sikerrel zárult. Ennek a sikernek köszönhető, hogy a fesztiválon idén több fellépő vesz részt és az időtartama is megnyúlt. A fesztivál időpontja és egyes programjai összefonódnak a Soli Deo Gloria (SDG) egyes programjaival.

A Soli Deo Gloria Református Konferencia Központban a '43-as Szárszói Találkozó 65 éves jubileuma alkalmából rendezik a Szárszói Találkozó - Jubileum 65 elnevezésű konferenciát, melyre neves közéleti és tudományos személyiségeket hívtak meg - Kulin Ferenc, Tolcsvai Nagy Gábor, Matolcsy György, Gazsó Ferenc, Bogár László, Wittner Mária, Orbán Viktor. A találkozó keretein belül előadásokon, vitafórumokon és kulturális programokon vehetnek részt az érdeklődők. A Válaszutak metszéspontján - "SzárszóÉRT fesztivál" időpontja: 2008. augusztus 11-17. Azok a vendégek, akik nem igényeltek szállást illetve étkezést, a konferencia központ portáján napi jegyet válthatnak 500 Ft/fő értékben, mellyel az aznapi programokat látogathatják.

A Zenés Vers Hete - 2008 fesztivál programjában idén is a műfaj legjobbjai sorakoznak fel: Hobo, Kaláka, Misztrál, Makám, Pitti Katalin, Alma Együttes. Balatonszárszón azonban nem csak a felnőtteket várják programok, de a gyerekeket is. A fesztivál minden egyes napján 17 órától várja a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt a kézműves játszóház. Augusztus 15-én 19 és 20 óra között rendezik a gyermek táncházat, augusztus 16-án pedig Toma és csapata ad elő reneszánsz és középkori történeti játékokat. A Makám együttes szokásához híven nem csak a felnőttekre gondolt: augusztus 13-án gyerekeknek szóló koncertet ad. Az együttes tagjai elkötelezettek a magas színvonalú, gyerekeknek szóló zenélés mellett, számos gyermeklemezt jelentettek már meg és rendszeresen fellépnek a gyermekprogramokon is.

Augusztus 19-én kerül sor Pitti Katalin és Teleki Miklós újabb közös hangversenyére a Református templomban. A Liszt Ferenc díjas Pitti Katalin operaénekes és Teleki Miklós orgonaművész nem először lép együtt a színpadra. 2007-ben Kőszegen közösen adtak elő Balassi Bálint, Kodály Zoltán, Farkas Ferenc, Liszt Ferenc és Bartók Béla interpretációkat. Kőszegen a közös munka nagy sikert aratott. A két művész neve garancia arra, hogy a közönség most sem fog csalódni. Augusztus 20-án a fesztivált tüzijáték és utcabál zárja.

***


Zenés Vers Hete - 2008
Helyszín: Balatonszárszó, Mikszáth utcai szabadtéri színpad, strandparkoló, Református templom
Időpont: 2008. augusztus 10-20.
Jegyárak: A programok ingyenesen látogathatók.
Bővebb információ: www.balatonszarszo.hu

Szárszói Találkozó - Jubileum 65
Helyszín: Balatonszárszó, Soli Deo Gloria Református Konferencia Központ (Csárda utca 39-41.)
Időpont: 2008. augusztus 11-17.
Jegyárak: Napi jegy, ami az aznapi programokra érvényes - 500 Ft
Bővebb információ: www.sdgszarszo.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei