2008. augusztus 14.Kristóf Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Sziget 2008 - Kistehén: Össznépi magyar mulatság

Az Arany Ászok színpadán is kezdetét vette a Sziget fesztivál, és a szervezők úgymond belenyúltak a sűrűjébe, hiszen remek választásnak bizonyult, hogy a Kistehén zenekar indította el a hivatalos programot, és rövid időn belül amolyan balkáni hangulatot megidéző ereszd el a hajamat alakult ki a közönség soraiban.

Emberek sokasága, műanyag poharakat szorongató kezek, izgalommal vegyes vidám hangulat. A sátorban már gyűlik a nép, a kinti pultok előtt egybeolvadt szomjas emberek, a zöld színű WC-k előtt kígyózó sorok. Tizenegy óra után végre megjelenik a zenekar, és az első dallamok után minden ember megmozdul, énekelni kezd; ki a sörére várva, ki az illemhely előtt a porban, aztán dolgukat végezve rohannak a sátorba, hogy részesei legyenek a Kistehén zenekar fergeteges mulatozásának. Pereceken belül ott lebeg a közönség felett az eufória pajkos szellem-keze, és a dalok robbanásszerű lökései végigdübörögnek a táncoló-éneklő tömegen, mint egy nyári vihar.

"Szerelmes vagyok" - szinte üvölti a tömeg, ahogy a torkán kifér, és mindenki, aki él és mozog ugrál, tapsol: megszületik a rögtönzött össznépi magyar mulatság. Kollár Klemencz László és lelkes csapata örömzenélésbe kezd, az indulatok elszabadulnak, a színpadon mindenki kurjongat, hangszereik szinte életre keltve válnak részeseivé az éjszaka féktelen mulatságának. Mert ez a Kistehén zenekar lényege; azt a fajta balkáni zenei ízt, melyet játszanak, formabontó szövegvilággal egészítik ki, s így hoznak létre olyan zenei miliőt, amitől különlegessé, unikummá válnak. Névjegy lettek itthon és a nagyvilágban egyaránt, és a koncert alatt végig, ha nem is tudatosan, de a zenei tudás és a hangulatteremtés kéz a kézben ugrálta végig a nótákat.

Slágerek ide, slágerek oda, a Kistehén igazán akkor tud nagyot bőgni, ha színpadon áll, illetve zenél, és önfeledt mulatozásba kezd, ami hamar átragad a közönségre is. Izzadt, csillogó homlokok, félig telt műanyag sörös korsók, és a hangulat ereje: ezen a késő estén, illetve kora éjszakán minden megtörténhetett, ami egy zenekar és a közönség között megtörténhet.


Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei