2008. augusztus 16.Kristóf Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Sziget 2008 - Harcsa Veronika: a gyémántba zárt Hang

Pénteken, késő este a jazz színpadon egy törékeny, húszas éveiben járó, gyermekarcú énekesnő lépett fel, és a közönség azon túl, hogy szájtátva hallgatta, ahogy a hangjával megteremti saját hangszerét, még szemtanúja lehetett annak is, miként él valakiben a zene úgy, mint egy létező, fontos élettani funkciókat betöltő szerv. Harcsa Veronika a mi gyémántunk, és végre a magyar jazz élet is fel tud mutatni olyan egyéniséget, akire bátran azt lehet mondani, hogy maga a Hang.

Harcsa Veronika bűbájos jelenség, és úgy lubickol a jazz zenei világában, mint hal a vízben, hogy egy kicsit lovagoljunk a szójátékon. Igazából gondban vagyok, hiszen azt a hangot, azt a jelenséget, mely ott él ebben a fiatal, tehetséges nőben, nehéz szavakba önteni. Amit Harcsa Veronika a hangjával művel, arra nincs is igazán megfelelő szó, vagy fogalom. Az énekesnő zenei kvalitására talán a legkifejezőbb az a tény, hogy ő az a személyiség, akit egyaránt el tudok képzelni egy éjszakai, füstben és bánatban megrekedt bárban egy zongora mellett állva, és egy nagyszabású jazzfesztiválon, ahol a maga mosolygós bűbájában, tömegek előtt játszik a hangjával, és magával a zenével.

A koncerten mezítláb fellépő Harcsa Veronika mindenkit magával ragadott, aki betért a sátorba pénteken. A számokba becsempészett számos improvizáció pedig csak hab volt azon a bizonyos tortán. A zenekar tagjai Blaho Attila, Oláh Zoltán és Majtényi Bálint tökéletes összhangban voltak az énekesnő hangjával és zenei attitűdjével. A vendégművész, Gyémánt Bálint gitárjátéka pedig csak még élvezetesebbé tette az estét.

Harcsa Veronika már a nemzetközi zenei életben is felkeltette az emberek érdeklődését, ami nem is csoda, hiszen ez a fiatal tehetség olyan torokkal lett megáldva, ami csodákra képes a dallamok világába. A jazzélet egy újabb felejthetetlen hanggal lett gazdagabb, és már most megjósolható, hogy az énekesnő zenei öröksége a jazz történetének szerves részét képezi majd.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei