2008. augusztus 24.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

SzeptEmber Feszt 2008 - A kultúra és a pörkölt találkozása

Kilencedszer uralkodik el a kultúra és a gasztronómia a Bókay-kertben: a SzeptEmber Feszt keretein belül ezúttal különleges programokkal, kellemes jazz-muzsikával, és Pörkölt Parádéval várják az élményekre éhes látogatókat.

Szeptember 5-től három napon át Budapest 18. kerülete hangos lesz a remek zenéktől, és rengeteg jóllakottan mosolygó embert is látni majd az utcákon. Ennek pedig egyetlen magyarázata lesz: indul a SzeptEmber Feszt, melyen egyfelől a művészetek ápolása az elsődleges cél, másfelől pedig a pörkölt kap főszerepet.

Számtalan kulturális program, koncertek rengeteg műfajból (így például a Snakehart, Zséda, a Kiscsillag, és Emilio is megfordul egyazon színpadon), és több helyszín várja a kikapcsolódni vágyókat, ráadásul idén valami egészen hihetetlen kuriózummal is készülnek a szervezők: F. Zámbó, az ismert zenész és festő a rendezvény szombati napján (szeptember 6-án) bemutatja a zene és a festészet összefonódásának gyönyörűségét. Miközben ugyanis a színpadon muzsikálnak, ő maga egy 3x3 méteres vásznon festi majd meg azon benyomásait, melyeket a zene ébreszt benne. Az elkészült művet másnap, a fesztivál zárónapján kilenc egyenlő részre felvágva elárvereznek a látogatók között, az árverés bevételét pedig a rendezők a művészettel kapcsolatos jótékonysági célokra ajánlják fel.

Hogy ejtsünk néhány szót a pörköltről is, idén a szervezők több, neves mesterszakács által vezetett étterem közreműködésével megrendezik a Pörkölt Parádét. Ez az első olyan hazai gasztronómiai bemutató, ahol az elkészült termékeket meg lehet kóstolni - vagyis a jelenlévő közönség legalább 30 féle pörköltből csemegézhet, ráadásul olyan különlegességeket ízlelhet meg, mint az áfonyás muflonpörkölt, a szegfűgombás őzpörkölt, a kengurupörkölt pekándióval, vagy a medvehagymás tofupörkölt. Természetesen nem maradnak el a hagyományos, már megszokott programok sem, így például a PerifériArt kiállítás, vagy a Magyar Rekordok Napja, de idén is megrendezik a közéleti személyiségek főzőversenyét, valamint lesznek gyerekprogramok és a négy színpad is.

***


Helyszín: Budapest, 18. kerület, Bókay-kert
Időpont: 2008. szeptember 5-7.
Bővebb infó és részletes program: www.szeptemberfeszt.com

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei