2008. szeptember 4.Gergely Csaba
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Roxiget Szigetszentmiklóson szeptember 6-án

Idén szeptember 6-án ünnepli harmadik születésnapját a Roxiget, szabadtéri zenei tehetségkutató fesztivál Szigetszentmiklóson. Ezen jeles alkalomból nem más, mint Deák Bill Gyula színesíti a programot. A rendezvény a Közép-magyarországi amatőr rock zenekarok számára jelent szakmai megmérettetést, és fellépési lehetőséget.

A Roxiget szigetszentmiklósi lokálpatrióták, és a közösségi igények találkozásának eredménye volt 2005-ben. Eredetileg ifjúsági tábor lett volna a Kéktó Szabadidő Parkban zenés programokkal, de hamar kinőtte az ötlet magát. Az eredeti tervektől eltérően egy olyan tehetségkutató zenei verseny került napvilágra, ami fesztiváli kereteken belül szórakoztatja a közönséget, és évente kerül majd megrendezésre.

Az idei jelentkezőknek sem kell mást tennie mint korábban, a Városi Könyvtár és Közösségi Háznak eljuttatni a demo felvételt, majd az ebből a szakmai zsűri által kiválasztott legjobb ötnek a közönség előtt fellépni. A nyertes alakulat a Magnetic Stúdió jóvoltából stúdiófelvételt nyer, és a Pál Utcai Fiúk, valamint Deák Bill egy-egy koncertje előtt léphet fel.

Szeptember 6-án mutatkozik be a Drágám Tévedtem (Budapest), a Jackpot (Szigetújfalu), A Rejtély (Szigetszentmiklós), Speak Up (Pápa), The Lightning Band (Székesfehérvár), és az Underway (Ráckeve).
A döntőbe jutott öt zenakart követi a tavalyi verseny győztese a Hemba, majd a Manökken Proletarz (alternatív rock), Deák Bill Blues Band, akit nem kell bemutatni, és az este folyamán a Pál Utcai Fiúk (alternatív rock) koncertje várható a helyi érdekű csúcspontnak. Őket zárja a Testi Egyenleg Ska Kollektíva, és a Zsuzsa néni közbelép lendületes produkciója teszi fel a pontot az i-re.

Szeptember 6-án 13h-24h mindenkit szeretettel várnak Szigetszentmiklóson a Kéktó Szabadidő parkban egy kis nyárzáró utolsó leheletre.

***


Szigetszentmiklósi Roxiget
Helyszín: Szigetszentmiklós
Időpont: 2008. szeptember 6.
Bővebb infó: www.roxiget.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei