2008. szeptember 8.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

II. Országos Mesefesztivál a Patakyban

Szeptember 13-án és 14-én mesék szövögetik keresztül-kasul a Pataky Művelődési Központot: ekkor rendezik ugyanis a II. Országos Mesefesztivált, mely idén a Mátyás király udvarában alcímet viseli. Egész hétvégén színes programokkal várják a látogatókat, korosztálytól függetlenül.

Szombaton délelőtt 10 órától "A fegyverkovács műhelyében" a kicsik és nagyok megismerkedhetnek a patkókészítés minden csínjával-bínjával, de lesz interaktív udvaribolond-parádé is. Ezen a napon hirdetik ki a meseíró pályázatok eredményeit, a díjak átadói között lesz Nógrádi Gábor író is, akivel a délután folyamán egy beszélgetést is meghallgathatnak a jelenlévők.

Szeptember 14-én, vasárnap mézeskalács-készítéssel és díszítéssel múlathatják az időt, akik kedvet éreznek hozzá, ismét lesz udvaribolond-parádé, majd kihirdetik a rajzpályázatok eredményeit.

Mindkét napon színes állandó programokat is kínálnak a látogatóknak 10-től 17 óráig: lesz jelmezes fotózás a "sárkányos várnál", arc- és álarcfestés, mint Velencében, a legapróbbaknak játszóház, reneszánsz hétpróba, hadi torna a Fekete Sereg bátor vitézeinek, és még számtalan izgalmas lehetőség a kikapcsolódásra. Interaktív játékok, kőleves készítés, az Égig érő paszuly csodálatos világa, és a Kerekerdő labirintusa is várja az apró kalandozni vágyókat, de lesznek színházi előadások és vetítések is, Mátyás királyhoz kapcsolódó témakörben.

És ami egy ilyen rendezvényről nem maradhat el: lesz kirakodóvásár, sőt, játékvásár is, így a szülők akár meg is jutalmazhatják vitéz lovagjaikat, vagy kis hercegnőiket.

***


II. Országos Mesefesztivál
Helyszín: Pataky Művelődési Központ
Időpont: 2008. szeptember 13-14.
Bővebb infó: www.patakymk.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei