2008. október 4.Lipták Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Kanizsa Nemzetközi Jazzfesztivál - Két nap, hét koncert

Az idei Kanizsai Nemzetközi Jazzfesztivál hét koncerttel, és mintegy ötvennégy muzsikus közreműködésével várja a jazz-kedvelőket. Az október 10-én és 11-én zajló rendezvényen fellép az Amerikából érkező BY ANY MEANS, Rashied Ali, Charles Gayle és William Parker triója, valamint a Creativ Art Trio. A fesztivál megrendezését hét főszponzor és huszonöt támogató tette lehetővé.

A kétnapos jazzfesztivál kis jubileumot ünnepel, hiszen 35 éve rendeznek fesztiválokat Nagykanizsán. Mindkét nap nagyszerű koncertek várják a közönséget. A magyar művészek közt Szabó Gábor Jazz Életműdíjas művészeket is hallhatunk, Szakcsi Lakatos Bélát, Kőszegi Imrét, Vukán Györgyöt és Oláh Kálmánt.

Október 10-én a fesztivált Cseresnyés Péter alpolgármester nyitja, ezt követően a Kanizsa Big Band koncertje indítja a rendezvényt, közreműködik Subicz Gábor, a Magyar Rádió Tornsits Rudolf Trombitaversenyének közönségdíjasa. Ezután a Creativ Art Trio lép színpadra. Este az Európa-szerte ismert Boban és Marko Markovics Zenekar várja a közönséget, a táncolni vágyókat pedig a Cornelio Tutu Band szórakoztatja.


A fesztivál második napját Oláh Kálmán zongorakoncertje nyitja. A művész remekül komponálja a népzenét, a kortárs zenét és a jazzt. Ezután a Szakcsi-Egri-Kőszegi Trió játszik, este 22 órától pedig a 2006 óta ismét együtt zenélő trió, a BY ANY MEANS lép fel. Ők az abszolút szenzációk a rendezvényen.

A koncertek mellett megtekinthető a Kendlimajori Nemzetközi Ludvig Művésztelep anyagából nyíló kiállítás az Ősze András Galériában.

***


Kanizsa Nemzetközi Jazzfesztivál
Időpont: 2008. október 10-11.
Helyszín: Nagykanizsa
Jegyár: október 10-én 2500 Ft,október 11-én
3000 Ft
Bővebb infó: www.nagykanizsa.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei