2009. június 7.Dunai Dóra
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Miskolci Fröccsfesztivál - "Fröccsre fel!"

Akárhogy is nézzük tulajdonképpen Jedlik Ányos egyik találmányának köszönhetjük, hogy a "nem sörösök" is olthatják szomjukat a meleg nyári napokban. A szódavíz elterjedése kellett ahhoz, hogy a fröccs megalapozza népszerűségét, és utána hosszú-hosszú ideig meg is tartsa azt. De a söröseket is várják Miskolcon, hátha ők is meggondolják majd magukat a bőség zavarában...

Hiszen van belőle kicsi és nagy, hosszúlépés, és házmester, de még polgármester és alpolgármester is. A főnököknek góré fröccs jár, a gyerekeknek pedig "hörpi" fröccs. A kezdeti szódásbortól mára már széles kínálattal rendelkezik a szomjoltó nedű, attól függően, hogy a bort milyen arányban hígítjuk a szódavízzel.

A Miskolci Fröccsfesztiválon akár végig lehet kóstolni az egész palettát, de a mulatság nem csak az ízlelgetésről szól. A fesztivál célja a népszerűsítés mellett a fröccs hírnevének javítása is, mivel az utóbbi időben erősen megtépázták - az egyébként egyik legegészségesebb alkoholtartalmú italunk - nimbuszát. Elterjedt ugyanis az a nézet, hogy a fröccs, gyengébb minőségű vagy olcsóbb borból készül, és csak a füstös kiskocsmák adnak helyszínt a fogyasztáshoz. Hogy eloszlassák a tévhitet a fesztivál borai a legkiválóbb pincészetekből érkeznek, és szolgálnak alapanyagul a különféle igények kielégítéséhez.

A fesztivál önfeledt szórakozást ígér a Miskolcra látogatóknak, végigkóstolva a kínálatot, mindenki megtalálhatja majd a számára szimpatikus bort, és fröccsfajtát. Még a gyermekek is kóstolhatnak: számukra külön alkoholmentes gyerekfröccs készül. Az alkoholmentes és hagyományos keverésű ital mellett többfajta magas gyümölcstartalommal, méz hozzáadásával és tartósítószer nélkül készült szörp és változatos ételkülönlegességek is várják az érdeklődőket.

***


Miskolci Fröccsfesztivál
Helyszín: Miskolc
Időpont: 2009. június 19-20.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei