2009. július 9.Szabados Melinda
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Bajai Halfőző Fesztivál 2009. július 9 - 12.

1996 óta minden évben megrendezik Baja város főterén és a Petőfi-szigeten a Bajai Halfőző Fesztivált, mely idén július 9-12. között várja a főzni, enni, és szórakozni vágyókat. Bár a főzőhelyek foglalása a nagy érdeklődésre való tekintettel szinte már kihalásos alapon megy, azért ne csüggedjen, aki nem tudta megmutatni főzőtudományát, hiszen számtalan más program várja az odalátogatókat.

Ízek és igazi értékek ünneplésére gyűlnek össze a polgárok a Bajai Halfőző Fesztiválon, írja Dr. Révfy Zoltán Baja város polgármestere köszöntőjében. "Csodálatos, ahogy megtelik a főtér és a sziget ezernyi bográccsal, amelyekben ott rotyog az illatos bajai halászlé."

A Polgármester Úr szerencsésnek tartja a bajai embereket, hiszen azonkívül, hogy ott folyik a Duna és a Sugovica halban gazdag vize, a város mediterrán hangulata és klímája is kedvessé teszi a várost az odalátogatók előtt. A bajai emberek szülőről gyermekre szálló több évszázados főzési tapasztalata, hozzáértése igazi kuriózummá, hungarikummá teszi a rendezvényt, amely méltán illeszkedik az ország és Európa kiemelkedő jelentőségű kulturális és turisztikai értékei közé.

A többnapos ünnepen népzenei bemutatók, látványos menettáncok, táncházak pezsgő fesztiválhangulatot varázsolnak a városba. A fellépő együttesek listája (Váradi Roma Cafe, Bikini, Neoton, Groovehouse, Kolo stb.), tűzijáték, szamba show, flamenco műsor, labdarugó torna, horgászverseny, esténként dj-k szolgáltatta zene, mind ígéret arra, hogy minden korosztály kiválóan fogja magát érezni, és megtalálja érdeklődésének legmegfelelőbb programot.

A fesztivál célja az autentikus néptánc, népzene bemutatása, a hagyományok művészi megjelenítésével elősegíteni a népi- paraszti kultúra értékeinek megőrzését, megbecsülését és széleskörű megismertetését.

***


Bajai Halfőző Fesztivál
Helyszín: Baja
Időpont: 2009. június 9-12.
Bővebb információ: www.bajaihalfozofesztival.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei