2009. augusztus 11.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Hanna-Hanna: Építőtábor, alkotóműhely és fesztivál

Talán az egyik legszimpatikusabb fesztivál a szinte már-már felsorolhatatlan kínálatból az immár ötödjére megrendezésre kerülő Hanna-Hanna. Nem akar több lenni annál, mint ami, nincs agyonreklámozva, és ami talán a legjobb: a résztvevők maguk építik fel a fesztivált. Így aztán senki nem mondhatja, hogy ez nem az ő bulija!

A szlovákiai Gúta fél évtizede ad otthont az egyik legcsaládiasabb és minden bizonnyal a legnagyobb kreativitást igénylő fesztiválnak. A családias jelzőt azért használhatjuk rá, mivel alig néhány négyzetkilométeren teremtődik meg maga a fesztivál. Kreatívnak meg azért illik itt mindenkinek lenni, mert a tényleges fesztivál előtt öt nappal építik meg a tábort a meghívott művészek, a szervezők, meg ugye a vállalkozó kedvű fesztiválozók.

A Hanna-Hanna nem pusztán a zenéről, a művészetekről és a bulizásról szól, hanem a hagyományőrzésre, a környezetvédelemre és természettel kialakított összhangra is nagy hangsúlyt fektet. Így talán nem meglepő az sem, hogy még a fesztivált támogató cégek is csak olyanok közül kerülhetnek ki, akiknek értékrendjével a szervezők egyetértenek, s akik rokonszenveznek a fesztivál szellemiségével. Nagy szó ez a mai ínséges időkben.

A programok a minimális költségvetés ellenére is rendkívül sokszínűek. A funk, jazz, rock és elektronikus zenei koncertek mellet lehetőség lesz például megismerni a szlovákiai népzenét és néptáncot. A fesztivál ideje alatt közép-európai képző- és iparművészek workshoppolnak majd, és munkáikat nem csak nézni lehet, hanem akár kipróbálni is (pl. a nemezelést, az üvegfestést, vagy a korongozást).

Meghívott előadók tartanak érdekes beszámolókat és kerekasztal beszélgetéseket korunk környezetvédelmi problémáiról és ezek megoldási lehetőségeiről. Lesznek performansszal egybekötött felolvasások, és színházi előadások. A magyar zenekarokon kívül (pl. Mantra Porno, Ez A Divat, TükeZoo, Csürenntő Együttes) számos más nemzetiségű előadó is fellép. Így érkeznek zenekarok például Lengyelországból, Spanyolországból és természetesen Szlovákiából is.

A jegyek augusztus 18-ig még kedvezményes áron (10500 Ft, vagy 35 euró) vásárolhatóak meg, így nem árt őket idejében lefoglalni. Ez az info@hannafest.com e-mail címen könnyedén meg is tehető, csak a tárgyba feltétlenül írjuk be, hogy "jegyfoglalás" és mellé a nevünket. A bejáratnál már 11400 forintba, vagy 38 euróba fognak kerülni a bérletek, napijegyet pedig 3000 forintért, vagy 10 euróért vehetünk majd.

Akinek pedig fontos a környezete, az a szervezők kérésére vigyen magával saját poharat a fesztiválra, és ha tud, a fesztivál megközelítéséhez az autó helyet inkább válassza a kerékpárt, a tömegközlekedést, vagy a stoppolást.

***


Hanna-Hanna Fesztivál
Időpont: 2009. augusztus 19-23. (alkotótábor augusztus 13-18.)
Helyszín: Szlovákia, Gúta (Kolárovo)
Bővebb infó és részletes program: www.hannafest.com, myspace.com/hannafest

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei