2009. augusztus 12.Vető Viktória
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Sziget 2009 - Különleges kérések és a nulladik nap

Fatboy “Norman Cook" Slim óriási bulival készül a Szigetre. Olyan fénytechnikát kért, melynek nagy részét Németországból és Ausztriából kellett összeszedni. S a sztárokról kiderült az is, hogy bírják az édességet, a magyar sört és szeretik a friss virágot. Ja, és a Sziget nulladik napján 45 ezren voltak.

"Szabószilvi, Szabószilvi Funk Soul Brother" - tudjuk, ismerjük, daloljuk Fatboy talán legismertebb számát, de igazán nagy showt még itthon nem láttunk tőle, bár tavaly a Soundon kivált megpörgette a közönséget, az idei szigetes koncertje igazán nagy bulinak ígérkezik. Fatboy évente 4-5 igazán nagy koncertet ad, abból az egyik a Szigeten lesz. Ehhez Norman Cook 60m2-es ledfalat, stroboszkópokat és médiaszerverről vezérelhető ledcsíkokat rendelt a Nagyszínpadra. Kért még 3 nagyteljesítményű, azaz 20 wattos lézert - csak a miheztartás végett tudni kell, hogy általában 1-2 wattos cuccokat szoktak használni. 40 db tükröt is rendelt a Nagyszínpadra, melyekkel vadítja majd a fényt. És jönnek még a show-gun lámpák, összesen 6 darab, darabja 6 kw-os. Mindezen kívül 30-40 egyéb fényszórót is kért Norman, hogy teljes legyen a Nagyszínpados buli.

És álljanak itt a sztárok további kívánságai:
6 pár fehér és 6 pár fekete zoknit is kért az egyik sztárzenekar, melynek tagjai élnek- halnak az édességért. Kívánságlistájukon az 5 tag 12 db kindertojást és 1 nagy zacskó M&M's csokigolyót kér. Ez utóbbit a csapat kísérete is szereti, bár ők 24 üveg magyar sört is kérnek a biztonság kedvéért. A bébi törlőkendő több zenekar kéréscsomagjában is kiemelten szerepel. Egy szintén nagyszínpados rocker csapat első kérése, hogy egy kényelmes szófa fogadja őket az öltözőben, s ezek után sorolják a kívánságokat, így - többek mellett - legyen szójaital, egy nagy gyümölcstál, de semmi esetre se legyen rajta narancs. Viszont a rockzenészek mindenképpen szeretnének az öltözőjükbe friss virágot és füstölőt is kapni. És azt is megírták, mit nem szeretnének: sem sajt, sem csokoládé, sem burgonyaszirom nem lehet az asztalon. Van zenekar, mely a salátára esküszik: egyrészt szeretnének tojássalátát enni, másrészt kérnek friss zöldségeket, balzsamecetet, vörösborecetet, olivaolajat és majonézt, de kérnek dijoni és hagyományos mustárt is.

Érdekes kívánságlistát küldött egy Dj, aki a saját öltözőjébe megannyi palack üdítőt, ásványvizet, gyümölcsleveket, néhány sört is és különböző étkeket rendelt be, mindenesetre egy személynek túl sokat. A produkcióhoz tartozó csapat viszont csupán ennyit írt: “Nem kérünk semmit. Majd kilopkodjuk a fellépő öltözőjéből". Hát, így is lehet.

És már túl vagyunk az első két napon. A nulladik nap az elmúlt évek legjobb jazzkoncertjét hozta a Sziget Világzenei Nagyszínpadára. Miles Davis egykori zenésztársai lenyűgözték a közönséget, miközben a trombitakirály a színpad tetején üldögélt láthatatlanul, de érezhetően.

A nulladik napon megtörtént az obligát hangmérés is a környező kerületekben. Minden rendben, indulhat a fesztivál.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei