2010. június 15.Brávácz Alexandra
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Budapest Nyári Fesztivál - Programajánló június 21-től 30-ig

Június utolsó másfél hetében ismét színes programokkal várja a Budapest Nyári Fesztivál látogatóit. A világirodalom nagyjai: Shakespeare, Rostand, Austen képviselik a drámai és komikus vonalat ezen a héten, ám mellettük helyet kapott a műsortárban egy musical, egy mesejáték és egy koncert is, hogy mindenki találhasson kedvére valót!

Június 24. csütörtök (20.00) - Szentivánéji álom

Ezzel az előadással nyit a Városmajori Színházi Szemle, a nyári napforduló éjszakáján, az igézet és szerelem éjjelén. Shakespeare tollából, Rusznyák Gábor rendezésében, a kecskeméti Katona József Színház vendégjátékaként látható a klasszikus irodalom egyik remeke, így akinek olvasatlanul porosodik a polcán a Shakespeare-összes, annak sem kell lemaradnia erről a csodás vígjátékról. A történet évszázadok óta jól ismert: varázslatos mese felnőtteknek szerelemről, bűbájról, szenvedélyről és zűrzavarról. Egy éjszaka, amely csodákat rejt, ha mást nem is, de egy csodálatos színdarabot mindenképp - a teljesség igénye nélkül - olyan szereplők játékával, mint Kőszegi Ákos, Kéner Gabriella, Kántor Zoltán vagy Trokán Nóra.

Június 26. szombat (20.30) - Kabaré

Világsikerű musical Kander, Ebb és Masteroff nevével fémjelezve a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a Győri Nemzeti Színház előadásában, amelyet 1966 óta töretlen sikerrel játszanak a világ színpadain. A történelem egyik sötét korszaka elevenedik meg előttünk egy lokál éjszakáinak tükrében, ahol mindenki mosolyog, de ahol mégsem mindenki vidám… "Mélyen tisztelt publikum", jöjjenek és hallgassák meg a slágereket, amelyeket a Kabaré tett halhatatlanná! Rendező: Nagy Viktor; Főbb szerepekben: Járai Máté, Radnay Csilla, Nagy Balázs, Forgács Péter, Szerednyey Béla.

Június 26. szombat (20.00) - Büszkeség és balítélet

Ismét egy irodalmi klasszikus, amit ha nem olvastunk, legalább látni kell! A Jane Austen regényéből készült romantikus vígjátékot a Városmajori Szabadtéri Színpadon, a Színházi Szemle keretén belül láthatjuk, Karinthy Tibor rendezésében. Humoros történet öt angol középosztálybeli lány sorsáról és zűrzavaros érzelmi életükről, amelyet katonatisztek, lelkészek és idős grófnők tesznek még kalandosabbá. A híresztelések szerint Austen élete maga sem nélkülözte a titokzatos szerelmi drámát. Egy családi tengerparti nyaralás alatt Jane beleszeretett egy partiképes fiatalemberbe, s érzései úgy tűnt, viszonzásra is leltek. A fiatalok akkor ugyan elváltak, de megígérték egymásnak, hogy mindenképp keresik majd a másikat. Ez azonban nem következhetett már be, mert nem sokkal később a lánynak az ifjú halálhíréről kellett értesülnie. Jane Austen sosem ment férjhez, visszavonultan élt egy akkor még rejtélyes betegségtől szenvedve, amelytől teste lassan elfeketedett. Regényei időtlen mementók a boldogságkeresésről és a számára elérhetetlen, beteljesületlen szerelemről. A Bennet-lányok szerepében: Érsek Obádovics Mercédesz, Kéri Kitty, Sallai Nóra, Sipos Eszter Anna és Császár Réka.

Június 27. vasárnap (20.00) - Cyrano de Bergerac

Drámai színmű a Városmajori Szabadtéri Színpadon, Rostand műve alapján, a kassai Thália Színház előadásában, Korognai Károly rendezésében. A francia irodalom egy igazi klasszikusa, amely mára már fogalommá vált világszerte. De ki hinné, hogy Rostand nagysikerű drámája bizony nem nélkülözi a valós elemeket sem? Savinien de Cyrano de Bergerac, így hívták az élő személyt, akiről az író, főszereplőjét mintázta: egy nemesi család másodszülöttje volt, így választania kellett, pap lesz avagy katona. Szentéletű atya helyett gárdistának állt, rettegett kardforgató lett, párbajhős, néha kötekedő, de egyben filozofikus alak is, a szerelem és a vagyon azonban egészen 36 éves korában bekövetkezett haláláig hiányzott életéből. A viszonzatlan szerelem tragédiájáról, értékekről, külcsínről és belbecsről ad tanúbizonyságot Cyrano története, amely időtlen idők óta elbűvöli a közönséget. Főbb szerepekben: Bocsárszky Attila, Šafařík Katalin, Király Attila, Petrik Szilárd és Nagy Kornélia.

Június 27. vasárnap (10.30) - Csipkerózsika

Mesemusical a Városmajorban Grimm története alapján Ifj. Malek Miklós - Bokor Fekete Krisztina-Gergely Róbert feldolgozásában. Zene, tánc és játék György Rózsa Sándorral/ Kovács Róberttel, Krassy Renátával/ Némedi Varga Tímeával, Boros Zoltánnal, Udvarias Annamáriával, Tallós Andreával, Borbély Krisztinával, Straub Péterrel/Oláh Tiborral és Bodnár Viviennel.

Június 30. szerda(20.00) - Pat Metheny koncert

A kansasi zenész most a legendás Pat Metheny Grouppal lép színpadra a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Első albumával újraértelmezte a tradicionális dzsesszgitár hangzást, később elektromos és akusztikus darabokat írt gitárra, majd balettek, nagyzenekari művek szerzője és előadója lett ugyanúgy, mint ahogy modern jazz és rock daloké. Tizennyolc évesen már a Miami Egyetemen tanított, 17 Grammy-díjat tudhat a magáénak és többször is elnyerte "a legjobb jazzgitáros" elismerő címét.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei