2010. június 17.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Louis Armstrong Jazzfesztivál Bánk 2010 - A születésnapok fesztiválja

Hetedik alkalommal várja a jazz muzsika szerelmeseit két hangulatos, tóparti estére a Nógrád megyei Bánk. A Louis Armstrong Jazzfesztivál idén számos kerek évfordulót ünnepel, így például Benkó Sándor 70., vagy a Hot Jazz Band és a Bohém Regtime Band 25. születésnapját.

De itt még koránt sincs vége a nevezetes alkalmaknak, ugyanis megalakulásának 45. évfordulóját ünnepli a legendás amerikai fekete gospel együttes, a Johnny Thompson Singers, akik szombat este adnak koncertet a bánki vízi színpadon. Közvetlenül előttük pedig fellép a spanyol La Vella Jazz Band zenekar, akik idén ülik 30. születésnapjukat.

A házigazda-szerep idén különös módon oszlik meg: míg a helyszínen Rókusfalvy Pál köszönti a vendégeket, addig Joe Murányi, aki az elmúlt években személyesen is jelen volt a fesztiválon, ezúttal online konferálja a fellépőket.


Joe Murányi és zenekara a tavalyi fesztiválon


Az idei zenei kínálat sem okozhat csalódást: ismét tiszteletét teszi a korábban már említett Benkó Dixieland Band Benkó Sándor vezetésével, a megszokott pezsgés várható a Hot Jazz Bandtől, de valószínűleg nem lesz ez másként a Bohém Regtime Band koncertjén sem. Egy holland, egy olasz-amerikai és egy osztrák zenész triója alkotja a péntek este színpadra lépő The Three Wise Men-t, céljuk pedig, hogy átlépve minden nyelvi és kulturális korláton bebizonyítsák: a jazz ereje mindent legyőz. Másnap a születésnaposok bizonyítanak, a spanyol La Vella Jazz Band igyekszik majd magával ragadni a közönséget, az amerikai Johnny Thompson Singers pedig méltó módon koronázza meg az estét, és egyúttal az egész fesztivált.

A vízi színpad mellett az események másik helyszíne - szokásos módon - a Tó Wellness Hotel kertje lesz, ahol szombat délután az Easy Jazz Band ad koncertet, valamint mindkét este a színpadi programok után jam sessionnel várják az érdeklődőket.

Részletes program:

2010. Június 25. (Péntek)

19.00 Bohém Ragtime Band (H)
20.20 Three Wise Men (NL-I-A)
21.45 Benkó Dixieland Band (H)

23.30 Jam Session a Tó Wellnes Hotel kertjében

2010. Június 26. (Szombat)

16.00 Easy Jazz Band (H) a Tó Wellnes Hotel kertjében

19.00 Hot Jazz Band (H)
20.20 La Vella Dixieland (E)
21.45 Johnny Thompson Singers (USA)

23.30 Jam Session a Tó Wellnes Hotel kertjében

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei