2010. június 21.Oláh Éva
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Ghymes fesztivál a Szent György-hegyen

Ghymes fesztivált rendeznek július 2-4. között Tapolcán és Hegymagason. A háromnapos rendezvényen a zenekar koncertjei mellett fúvós együttes, vonósnégyes is fellép, latin és swing zenét, történelmi előadásokat és a Forrás Színház kiváló produkcióit is élvezhetik a résztvevők.

A programok közötti időt kézműves foglalkozásokkal, kirakodóvásárral, vagy a tájra jellemző, kiváló borok és a számtalan kulináris kísértés között tölthetik a látogatók.

Július 2-4. között megvalósul a Ghymes együttest alapító Szarka testvérek, Szarka Gyula és Szarka Tamás régi álma, az önálló Ghymes Fesztivál. Az Euro One Számítástechnikai Zrt. támogatása révén lehetővé vált rendezvény helyszínei Tapolca és Hegymagas, melyek a Badacsonyi borvidék kedvelt turistacélpontjai. Bár az esemény programja messze túlmutat az együttes munkásságán, szellemisége, lelkülete az egész fesztivált áthatja. A látogató a kortárs színház, irodalom és zene számos szereplőjével találkozhat.

A zenekar, illetve tagjainak szólókoncertjei mellett a jelenlévők hallgathatnak fúvós együttest és vonósnégyest, latin és swing zenét, történelmi előadásokat, de megtekinthetik a fesztivál fő művészeti közreműködője, a Forrás Színház több kiváló előadását is. A repertoáron Molière, Gogol, Wass Albert művei mellet zenés mesejátékok és több, a kísérleti színházhoz tartozó előadás is feltűnik. A programok közötti időt kézműves foglalkozásokkal, kirakodóvásárral, vagy a tájra jellemző, kiváló borok és a számtalan kulináris kísértés között tölthetik a látogatók.

***


Ghymes Fesztivál
Helyszín: Tapolca - Hegymagas
Időpont: 2010. július 2-4.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei