2010. június 24.Brávácz Alexandra
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Budapest Nyári Fesztivál - Programajánló júliusi 1-től 4-ig

Július elején a musical szerelmesei örülhetnek, hiszen két előadás is nekik kedvez a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon: az Aida és a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról. A színház szeretők is duplázhatnak: pénteken az Öt nő az esőben című darabot, míg szombaton a Karnyónét tekinthetik meg. Emellett pedig a 100 tagú cigányzenekar is különleges koncerttel kedveskedik közönségének.

Július 2. péntek (20.30) - Aida

Nagy rajongó klubbal rendelkezik a 2007-ben Magyarországra érkezett musical. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad közönsége volt az első, akik abban a kiváltságban részesülhettek, hogy megcsodálhassák ezt a nem mindennapi produkciót. Az akkori bemutató és a mostani előadás helyszíne újra a margitszigeti nagyszínpad, ám nem csupán a színhely azonos, hanem a címszereplő is: Aida szerepében ismét Oláh Ibolyát láthatjuk. Az őstehetségéről már tanúbizonyságot tett énekesnő egyénisége, karaktere és hangi adottságai szerint is maga Aida, a szerelmes, önfeláldozó, büszke etióp hercegnő. A világhírű opera musical változata Elton John és Tim Rice legsikeresebb közös munkája. A történet és a zene jól ismert; a musical áradó, ám olykor szelíden simogató dallamai mind hozzájárulnak ahhoz, hogy felejthetetlen élményben legyen részünk, egy igazán lenyűgöző és varázslatos előadásban. Az előadást Szurdi Miklós rendezi, koreográfus Bakó Gábor, főbb szerepekben Oláh Ibolya, Szerényi László, Xantus Barbara, Kállói Molnár Péter.

Július 2. péntek (20.00) - Öt nő az esőben

Először Magyarországon a világhírű kortárs író, Mark Dunn vígjátéka a Száguldó Orfeum előadásában. Öt nő az esőben, öt nő keserédes története és párkapcsolati problémái, mindez akár egy feminista manifesztumhoz is vezethetne, de a komikus helyzetek és a humoros karakterek szerencsére nem hagyják, hogy vérre menő kiáltvány legyen az előadásból, amely öt pénztárosnő hat egymást követő reggelének eseményeit meséli el egy bank személyzeti társalgójában. A zátonyra futott kapcsolatok mementójának főszereplői: Csomor Csilla, Sztankay Orsolya, Vásári Mónika, Balázs Andrea, Száraz Janka.

Július 3. szombat (20.30) - 100 tagú cigányzenekar 25. jubileumi koncertje

"Előttem az utódom" mottóval lép a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar, amely remek alkalomnak tartja ezt a koncertet arra is, hogy a nem mindennapi talentummal rendelkező fiatal muzsikusokat bemutassák a nagyközönségnek. E különleges alkalomra az együttes egyik alapítója, Boross Lajos - "örökös főprímás" - is visszatér a zenekar élére! Az est prímásai: Buffó Rigó Sándor, Lendvai Csócsi József, Berki László, Suki András. Ifjú prímások: Rigó Dávid, Salasovics Dezső, Salasovics Norbert, Batyi Attila, ifj. Lendvai Ferenc.

Július 3. szombat (20.00) - Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Felejthetetlen musical a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Déry Tibor regényéből, Presser Gábor slágereivel, a klasszikus Orfeusz történet modern, magával ragadó átirata. József, a szerelmes férfi az alvilágban, az altamonti fesztivál "poklában" keresi kedvesét, ahol a fékevesztett hangulat tragédiát okoz. A musical megrázó hangon szól kábítószerről, kirekesztettségről az értékvesztett világ fiataljainak kétségbeejtő útkereséséről. Főszereplők: Stefancsik Annamária, Sánta László

Július 4. vasárnap (20.00) - Csokonai Vitéz Mihály: Karnyóné

Felhőtlen szórakozás, ugyanakkor kíméletlen szatíra is aktuális emberi és társadalmi problémákról, létező konfliktus-helyzetekről, Vidnyánszky Attila rendezésében. A történet egyszerű, s már-már életszerű, nem csak Csokonai korában, de akár ma is. Karnyó, a jómódú kereskedő, fogságba esik, ám öregecske neje halottnak véli őt, így hamar új férfi után kezd kutatni. Nem is kell sokáig keresgélnie, hiszen hamarosan fel is tűnik két hozományvadász fiatalember, akiket ugyan a szerelmet meg sem legyintett, ám az özvegy vagyonára igencsak fáj a foguk. A csalódás így nem maradhat el Karnyóné részéről, mely egy komikus öngyilkossági kísérletbe torkollik, majd hirtelen a férj is "feltámad". A végletekig karikírozott figurák, a keserédes nevetés és a "minden jó, ha vége jó" befejezés egy remek nyáresti programot garantál annak, aki ellátogat a Városmajorba. Főbb szerepekben: Szűcs Nelli, Varga József, Trill Zsolt, Orosz Melinda, Ivasokovics Viktor, Rácz József, Kacsur András. A beregszászi Illyés Gyula Színház előadása.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei