2010. július 6.Brávácz Alexandra
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Budapesti Nyári Fesztivál - Programajánló július 7-től 17-ig

Egyre nő a nappali forróság, ezért a kellemes éjszakákat vétek lenne otthon tölteni. Szerencsére a hétköznapokon is találhatunk hangulatos nyáresti programokat a fesztivál kínálatából: Shakespeare darabokkal, Freddie Mercury emlékkoncerttel, a Molnár Dixieland Banddel, vagy a méltán népszerű Pesidance-szel is tölthetjük a július első felét.

Július 7. szerda (20.00) - Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról - Ráadás előadás

Felejthetetlen musical a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Déry Tibor regényéből, Presser Gábor slágereivel, a klasszikus Orfeusz történet modern, magával ragadó átirata. József, a szerelmes férfi az alvilágban, az altamonti fesztivál "poklában" keresi kedvesét, ahol a fékevesztett hangulat tragédiát okoz. A musical megrázó hangon szól kábítószerről, kirekesztettségről az értékvesztett világ fiataljainak kétségbeejtő útkereséséről. Főszereplők: Stefancsik Annamária és Sánta László.

Július 9. péntek (20.00) - Molnár Dixieland Band és vendégei

Igazi vidám koncert a Városmajori Szabadtéri Színpadon, a dixeiland swings örömteli stílusában. A Molnár Dixieland 2009-ben ünnepelte alakulásának 45. évfordulóját valamint a zenekarvezető, Dr. Molnár Gyula 65. születésnapját is. Az eMeRTon díjas zenekar és vezetőjük az idei koncerten neves vendégművészekkel lépnek a színpadra. Balogh Kálmán cimbalomművész a jazzben ritkán használt hangszer világhírű mestere, Malek Andrea művésznő, Illényi Katica és Deseő Csaba hegedűművészek is hozzájárulnak ahhoz, hogy varázslatos élményben legyen részünk ezen az estén.

Július 10. szombat (20.30) - A Presidance és a Holdviola Zenekar tánc-és lemezbemutatója

A Harangozó Gyula-díjas Vári Bertalan által vezetett és július 3-án az EU soros elnökségén hazánkat képviselő Presidance Company és a Holdviola Zenekar közös produkciója, azaz egy fergeteges tánc- és lemezbemutató a Margitszigeten. Forradalmi, show-elemekben bővelkedő előadás humoros, érzelmes jelenetekkel, egészen újszerű hangzással. Az előadók az autentikus magyar stílust ötvözik a legfrissebb funk, jazz, pszichedelikus "etno-funkkal". A régi és az új találkozása a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon háttér-animációkkal, speciális koreográfiákkal és díszletekkel. Közreműködők: Holdviola Zenekar, Presidance Company és a Szinvavölgyi Néptáncműhely.

Július 11. vasárnap (20.00) - Tisztelt ház

Zenés vígjáték a Karinthy Színház előadásában, a Városmajori Szabadtéri Színpadon Trokán
Annával, Hujber Ferenccel, Sághy Tamással, Xantus Barbarával
, egy kalaposlány és egy politikus nem mindennapi szerelmi bonyodalmairól. Halmi kisasszony és Takács lépviselő úr szerelmének kibontakozása, a lány felszólalása a Parlamentben és a szövevényes kapcsolati szálak alakítják a történetet végletekig komikussá és szeretni valóvá. A két szerelmes egymásra találását nehezíti Vali, a képviselő eddigi kedvesének feltűnése, akiért azonban a bokrok mögül fotózó, cikkező szerkesztő bolondul. Mindezt tetézi egy ál-házasság és nászút, de persze a végére azért mindenki rátalál a párjára, s boldogan él, míg meg nem hal, de a színdarab végéig mindenképp. Rendező: Szurdi Miklós.

Július 15. csütörtök (20.00) - Pénz áll a házhoz

Lássuk be, egy középkorú hivatalnok élete nem túl izgalmas, így Henry Perkins mindennapjai sem bővelkednek eseményekben. Ám elég egy szintén unalmasnak tűnő utazás a metróban, egy fatális ütközés egy idegennel, máris egy csapásra megváltozik minden. Henry Perkins aktatáskája ugyanis egy maffiózónál landol, míg a gengszter táskája kerül hivatalnokunkhoz, így veszi kezdetét a mulatságos kalamajka és a vad hajsza, mikor a maffiózó felfedezi, hogy a busás összeget rejtő táskájának lába kélt. Ha pedig még ez sem lenne elég, megjelenik a rendőrség is. Helyszín: Városmajori Szabadtéri Színpad. Főbb szerepekben: Straub Dezső, Rátonyi Hajni, Harsányi Gábor, Vándor Éva, Virágh László, Beleznay Endre, Fogarassy András, Straub Péter.

Július 16. péntek (20.00) - Ahogy tetszik

Shakespeare vígjátékát a Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház előadásában láthatja a közönség a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A komédia egyrészt magasztalja a szerelmet, másrészt ironikusan szól róla, egyszerre kritizálja és idealizálja is. Az előadás segítségével három párral ismerkedhetünk meg, s általuk háromféle szerelemmel is: az első pár, Próbakő és Juci a teljesen földhöz ragadt, tenyeres-talpas, testi vággyal átszőtt típust képviselik, míg a második párocska, Silvius és Phoebe az idealizált, sóvárgással teli, plátói szerelem megtestesítői. A két véglet között keresi útját Rosalinda és Orlando, akik a többiekkel együtt - ki önszántából, ki száműzetése miatt - a romlott erkölcsű udvarból az erdőbe vonulnak. Persze, ahogy Shakespeare darabjaiban általában, végül mindenki megtalálja a párját, győz a szerelem és az igazság! A szerelmesek: Tarpai Viktória - Ferenczi Attila, Rácz József - Gál Natália, Orosz Melinda - Krémer Sándor. Rendező: Vidnyánszky Attila.

Július 17. szombat (20.30) - Freddie Mercury emlékkoncert

A tavaly hatalmas sikerrel játszott koncert-show idén ismét megtekinthető a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon! Az "Egy bohém rapszódiája" alcímű emlékkoncert nem csupán zenei élményt kínál, de szöveges visszaemlékezések, színházi elemek, táncos betétek és panorámavetítés is színesíti az előadást. Farrokh Bulsara néven született a '70-es, '80-as évek egyik legismertebb szupersztárja, aki hedonista életvitelével, de leginkább halhatatlan dalaival írta be magát tudatunkba és a zenei történelembe. A 2 órás szeánsz-koncerten a legjobb hazai énekesek idézik meg Freddie Mercury emlékét, a Queen egykori énekesének legendás alakját. Közreműködők: Serbán Attila, Szomor György, Zentai András, Puskás Péter, Naszvagyi Tamás, Tóth Vera, Tóth Gabi, Varga Miklós, Szóka Júlia, Nagy Anikó, Ekanem Bálint Emota, Miklós Eponin, Deák Fruzsina.

Július 17. szombat (20.00) - A makrancos hölgy, avagy a hárpia megzabolázása

Egy újabb Shakespeare darab a Városmajori Szabadtéri Színpadon a Csokonai Színház és a Gyulai Várszínház közös előadásában. A sokszor provokatív, és ezzel együtt elgondolkodtató színdarab a nő és a férfi természetének szélsőségeit ütközteti a komédia köpenyébe bújtatva. Lehet-e egyetértés férfi és nő között? Kinek kell feladnia elveit és akaratát, hogy a harmónia helyreálljon? Megzabolázható-e a vad hárpia? A korunkban is aktuális kérdésekre, ha nem is kapunk határozott választ a kellemes és önfeledt szórakozást garantáltjuk Kóti Árpáddal, Trill Zsolttal, Szűcs Nellivel, Rácz Józseffel; Szergej Maszlobojscsikov rendezésében.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei