2010. július 21.Brávácz Alexandra
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Budapesti Nyári Fesztivál - Programajánló július 22-től augusztus 1-ig

Bár a focivébének vége, de a Szabadtéren nem áll meg a fociláz, ugyanis a Sóska, sültkrumpli című darabban tombol a fociőrület. A hölgyek találkozhatnak Nagy Ervinnel is, aki épp túlzottan aggódó édesanyja elől menekülne a Csókol anyád című vígjátékban. De a következő időszakban opera és Shakespeare adaptációt is kínál a Budapesti Nyári Fesztivál.

Július 22. csütörtök (20.00) - Vízkereszt, vagy amit akartok

Klasszikus Shakespeare darab kissé másképp, a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Hajótörés, álruha, egy vándorló gyűrű, egy elrejtett levél, egy sárga harisnya. Ostromlók és ostromlottak, a végletekig összekuszált szerelmi szálak egy farsangi érzéki csalódás hangulatában. Komédia a Komáromi Jókai Színház előadásában, a Kossuth-díjas Valló Péter rendezésében. Főbb szerepekben: Ollé Erik, Hajdú László, Bernáth Tamás, Tóth Tibor, Tar Renáta, Holocsy Katalin

Július 24. szombat (20.30) - Borisz Godunov

Opera a Budapesti Nyári Fesztiválon! Muszorgszkij és Puskin hataloméhes hősének lebilincselő története a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A történelmi témájú opera Borisz Godunov cselszövésekkel teli trónhoz jutásának sodró lendületű drámáját tárja elénk, amely nem nélkülözi az izgalmat, az ármányt és a gyilkosságot sem. A lelkifurdalástól meghasadt elméjű cár és a szélhámos trónkövetelő történetén keresztül bepillantást nyerhetünk az orosz történelembe és az emberi lélekbe egyaránt. Rendező: Vidnyánszky Attila; Főszerepben: Nyikita Sztorozsev, Makszim Kuzmin-Karavajev, a moszkvai Nagyszínház (Bolsoj) művésze.

Július 25. vasárnap (20.00)
- Sóska, sültkrumpli

Foci volt, foci van, foci lesz! Most hogy vége a VB-nek elvonási tünetei vannak? Akkor jöjjön és nézze meg a Sóska, sültkrumpli című színpadi játékot a Városmajori Szabadtéri Színpadon! Szereti Ön a focit? Nézte a VB-t? Gondolta volna, hogy nem csak a pályán, de a színházban is találkozhat bírókkal, játékosokkal, leshelyzetekkel és góllal? Persze kicsit másképp, mint ahogy megszokta, de azért az érzés mégis hasonló. A színpadon a labda ugyan kevés, és jóval több az emberi tulajdonságok és viszonyok boncolgatása, de játékosok, leshelyzet és gól azért nem csak a füvön, de a magánéletben is akad bőven. Még akkor is, ha géppuskalábú sportolókról vagy sárga lapokat osztogató bírókról esik szó. Főszereplők: Gulyás Attila, Bartus Gyula, Csomós Lajos.

Július 28. szerda (20.00) - Komolyzenei segélykoncert az árvízkárosultak javára

Dr. Schmitt Pál, a Magyar Országgyűlés Elnöke, megválasztott Köztársasági Elnök a fővédnöke a július 28-i Városmajori Segélykoncertnek, melyet a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. rendez az árvízkárosult területeken élő családok megsegítésére a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közvetítésével. Program: a világhírű zongoraművész és karmester, Vásáry Tamás valamint az általa vezette Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar előadásában hallhatunk majd egy-egy Erkel, Kodály, Liszt, Dohnányi és Bizet remekművet. Támogassa Ön is jegyvásárlásával a rászorultakat!

Július 29. csütörtök (20.00)
- Leszállás Párizsban

Bernard, egy csapodár szépfiú, aki a villámgyors repülőjáratoknak köszönhetően egyszerre három nőnek is csapja a szelet: egy amerikai, egy német és egy francia stewardess is a hárem tagja. A bonyodalmakat a váratlan időjárás és a kusza menetrend idézi elő, minek következtében a három hölgyemény egyszerre toppan be a háremúrhoz. Ebből vajon mi lesz? Lökhajtásos szerelem Damu Roland, Háda János, Mérai Katalin, Bednai Natália, Kökényessy Ági és Esztergályos Cecília tolmácsolásában.

Július 31. szombat (20.00) - Botrány az operában

A 2009-es VIDOR Fesztivál Dottore-Díj nyertes darabja. Mire képes a hírnév? Ha egy neves operaénekes egy álmos kisvárosba érkezik? A nézőtéren ülve figyelemmel kísérhetjük, amint Tito Merelli, azaz a "Magnifico" érkezése fenekestül felforgatja a vidéki városka lakóinak életét. A világhírű tenoristától, aki Othello szerepére készül, mindenki vár valamit: a társulat igazgatója hatalmas bevételt, valaki kis protekciót, megint más reménytelen szerelmének viszonzását. Helyzetkomikumokkal tűzdelt fergeteges bohózat Vida Péterrel, Pap Líviával, Szirtes Gáborral, Bakai Lászlóval, Kerekes Valériával, Homonai Istvánnal, Jancsó Dórával és Molnár Annával.

Augusztus 1. vasárnap (20.00)
- Csókol anyád!

Minden anya óvva védi kicsi gyermekét. Akkor is, ha ez a kicsi gyermek voltaképpen már felnőtt férfi és nem szorul a mama védelmezésére. Így történik ez Sheldon és édesanyja, Mrs. Levin esetében is.mert ugye, anya csak egy van! Bár Sheldon számára néha ez az egy is soknak tűnik, mivel anyuka túláradó szeretete házassága felbomlásához vezetett, sőt végül a mama mellőli menekülésre késztette őt. A mama azonban nem tágít és "űzőbe veszi" fiát, így kezdődik mindkettejük kalandokkal teli, bizarr utazása. Mindent eltúlzó, felfokozott paródia, az amerikai tömegkultúra görbe tükre Vári Évával és Nagy Ervinnel.
***

Bővebb információ az előadásokról és jegyvételi lehetőségekről: www.szabadter.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei