2010. augusztus 2.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Firewater, BaBa Zula és Ian Siegal az Ördögkatlan Fesztiválon

Hamarosan kezdetét veszi a harmadik Ördögkatlan Fesztivál, ahol nem csak a sokszínű színházi, képzőművészeti, vagy éppen irodalmi programokra érdemes készülni, hiszen a zenei felhozatal is éppoly széles skálán mozog majd. Balkán rock, világzene, kocsma punk, orientális dub - hogy, csak néhány jelzőt említsünk a színes zenei palettáról.

Az Ördögkatlan Fesztivált augusztus 4-én, szerdán a Quimby koncertje nyitja a nagyharsányi focipályán, a Port.hu Színpadon. Augusztus 5-én, csütörtökön ugyanitt 23 órától már a Boban Marković Orkestar és Rúzsa Magdi ad közös koncertet, míg másnap, augusztus 6-án, pénteken a Budapest Bár lép a színpadra, szombat este pedig a Ghymes. A legtöbb koncertet itt tekinthetik majd meg az érdeklődők, de a Katlan többi helyszínén is találkozhatunk bőséges zenei programmal.

A Villány és Nagyharsány közti különleges hangulatú Szoborparkban például augusztus 5-én a Tom Waits dalokra specializálódott Braindogs lép fel, majd ugyanitt élvezhetjük augusztus 6-án az Ördögkatlan egyik díszvendégének, Háy Jánosnak a megzenésített verseit a Kompánia Társulat előadásban. Ezen a napon egyébként Lévai Balázs is tiszteleg a költő ötvenedik születésnapja alkalmából: a Dob + Basszus extrában többek között Kiss Tibi és Mucsi Zoltán is közreműködik majd. 7-én, azaz szombat este a Cseh Tamás emlékest is a Szoborparkban kerül megrendezésre sok-sok vendégművésszel kiegészülve.

Nagyharsányban, a faluközpontban minden este nyolctól a Técsői banda mutatja be hagyományos ruszin, román, cigány, zsidó, orosz és magyar zenei egyvelegét. De szintén remek zenei élményekben lehet része annak is, aki a nagyharsányi Narancsligetben tölti a napjának nagy részét. Itt a fesztivál öt napja alatt többek között a Kurgan, az Avjar & Sterz, Másik János és a Rock Inside, Víg Mihály és Lois Viktor adnak koncertet.

A fesztivál másik színhelyén, Palkonyán találkozhatunk majd például augusztus 6-án Elsa Valle-val és a Rumba Caliente-vel, akik egy kis kubai hangulatot csempésznek az Ördögkatlan programjába. Az énekesnővel egy nappal korábban egyébként a Vylyan Teraszon is találkozhatunk, ahol kellemes borozgatás mellett élvezhetjük a Jazz nagyköveteinek koncertjét, vagy éppen a Sárik Péter trió muzsikáját.

Kisharsányban adja majd önálló koncertjét pénteken a tradicionális blues ifjú nagykövete, Ian Siegal, aki előtte való nap még a Braindogsban játszik, és ugyancsak ide érkezik majd szombaton a BaBa Zula, hogy orientális, ámde modern és kísérletező zenéjükkel ízelítőt nyújtsanak Törökországból. Mellettük a négy nap alatt például Ferenczi Györggyel és a Rackajam Petőfi Blues-zal, Rutkai Borival és a Specko Jednoval, és a Grooveheadz Orchestrával is találkozhatunk, akik funk, klezmer és rock kavalkádjukkal pillanatok alatt buli hangulatot varázsolnak.

Kiss Tibi kedvenc zenekara, a Tod A. vezette Firewater a fesztivál záróakkordjaként lesz látható Nagyharsányban augusztus 8-án. A klezmer, ska, jazz és világzenei elemeket karizmatikus kocsmazenévé olvasztó Firewaterrel már találkozhattunk tavaly októberben, amikor az A38-on adtak fergeteges hangulatú koncertet. Az Ördögkatlan Fesztiválra egy Quimby-vel közös fellépést terveztek, mely végül időpont egyeztetés miatt kútba esett, de búslakodásra semmi ok, hiszen mindkét zenekart láthatjuk önállóan a fesztiválon.

Az Ördögkatlan Fesztivál fő profilja, hogy kiváló színházi előadásokat is csempésznek a megszokott fesztivál programba, és emellett sok minden mást is: irodalmat, képzőművészetet, gyerekprogramokat, fotókiállításokat, beszélgetéseket és persze családias hangulatot. Mindezek mellett a zenei felhozatala sem elhanyagolható, így kijelenthető, hogy a fesztiválon bárki kedvére válogathat a programok közül idén is.

***


III. Ördögkatlan Fesztivál
Helyszín: Baranya (Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya, a Villány és Nagyharsány közötti Szoborpark, a Kisharsány határában fekvő Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet terasza)
Időpont: 2010. augusztus 4-8. (szerda - vasárnap)
Jegyárak: napijegy 3000 Ft, 5 napos bérlet 10000 Ft, 5 napos bérlet elővételben 7000 Ft, helyi lakosok bérlete 1000 Ft, Nagyharsányi Sportpálya esti koncert 2000 Ft. 10 éven aluliaknak minden programra ingyenes a belépés.
Bővebb infó: www.ordogkatlan.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei