2010. augusztus 26.Szappanos Éva
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Beethoven Fesztivál Bonnban - Különleges élmény, idén a Szabadban

Nagyszabású kulturális esemény veszi kezdetét 2010. szeptember 10-én a Rajna-menti városban, Bonnban. Minden idők egyik legkiemelkedőbb zeneszerzője, Ludwig van Beethoven szülővárosa idén is közel egy hónapon keresztül, október 10-ig emlékezik meg a művész munkásságáról. A klasszikus zene szerelmesei a legkönnyebben a Germanwings közvetlen járatával utazhatnak el Budapestről Bonnba.

Bonn városa először 1845-ben emlékezett meg a zseniális zeneszerzőről annak 75. születésnapja alkalmából. A fesztivál mai modern formájában 11. alkalommal kerül megrendezésre olyan világhírű művészek közreműködésével, mint, Christiane Karg, András Schiff, Patritia Kopatchinskaja, Henri Sigfridsson és Hélène Grimaud. Mindemellett a fiatalabb generáció is képviselteti magát - Paavo Järvi, Daniel Hope, Martin Grubinger és Sol Gabetta is az előadók sorát gazdagítja.

A számos nemzetközi zenekar és szólóénekes huszonöt gyönyörű helyszínen szórakoztatja majd a közönséget. A Beethoven Ház, a Rajna-menti paloták, templomok és múzeumok egyaránt otthont adnak e kivételes jelentőségű eseménynek, hogy a nagyérdemű a zenei élmények mellett az építészeti különlegességeket is megcsodálhassa.A Beethoven Fesztivál minden évben más megvilágításból tekint Beethoven életére és munkásságára. Az idei mottó - "Szabadba" - azt sugallja, hogy a 18. és 19. század társadalmi változásai kiemelkedő hatással volt Beethoven zenei fejlődésére. Másrészről szokatlan és magával ragadó művészi formákkal és kifejezésmódokkal találkozhat a látogató, hiszen a fesztivált irodalmi- és filmestek, képzőművészeti kiállítások színesítik.

A Beethoven Fesztiválról és jegyrendeléssel kapcsolatos további információ a www.beethovenfest.de honlapon érhető el.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei