2012. január 26.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Sziget 2012 - Itt lesz a Hurts, a The Horrors és a Placebo

Újabb nagy nevek érkezését jelentették be a Sziget szervezői, akik - a húszéves jubileum ellenére - nem kívánnak a múltba révedni, inkább arra törekszenek, hogy ezúttal is népszerű és nívós fellépők foglalják el a rendezvény színpadait. Ennek jegyében a 2012-es fesztivál vendége lesz többek között a Hurts, a The Horrors, és a Placebo is.

"A huszadik fesztivál kapcsán is arra törekszünk, hogy méltók legyünk az Európa Legjobb Nagyfesztiválja címre, és - a kereteinkhez képest - olyan zenekarokat hívjunk el, akiknek 2012-ben ott kell lenniük egy aktuális nemzetközi fesztiválon" - nyilatkozta Gerendai Károly.

Tavalyi nagy sikerű, A38 Sátor-beli bulija után idén már a Nagyszínpadon lép fel a Hurts, amelyet sokan a brit szinti- és elektropop mozgalom egyik legígéretesebb zenekarának tartanak. Az együttesnek eddig egyetlen nagylemeze jelent meg, Happiness címmel, ezt azonban annyira hatásosan tudták élőben bemutatni, hogy 2011-es fellépésüket a Glastonbury-n az NME a fesztivál legjobb koncertjének választotta.

Jön a Placebo is, hogy immár negyedik alkalommal szerepeljen a Sziget headliner bandái között. Brian Molko és társasága legutóbb 2009-ben adott ki stúdióalbumot Battle for the Sun címmel, ugyanebben az évben ők lettek a legjobb alternatív zenekar az MTV Europe Music Awards-on. Idén stúdióba vonulnak, hogy elkészítsék hetedik nagylemezüket, de arra azért marad idejük, hogy benézzenek hazánkba egy este erejéig.

Itt lesz a brit The Horrors, amely tavaly állt elő legfrissebb, Skying című korongjával. Az essex-i zenekar nem csupán a szigetországban komoly név, hanem minőségi rock zenéjük a nemzetközi fesztiválok világában is keresettnek számít.

A palettát színesíti még a Brit-sziget legnagyobb fesztiváljait lázban tartó Subways, a tradicionális-akusztikus baszk hangszerekkel operáló Crystal Fighters, svéd alternatív rock képviselője, a Mando Diao, valamint a Noah & The Whale és a Friendly Fires.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei