2012. május 29.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

IX. Louis Armstrong Jazz Fesztivál Bánkon

Immáron kilencedik alkalommal rendezik meg a bánki tó partján a Louis Armstrong Jazz Fesztivált, melynek idén sajnos egy szomorú aktualitása is van: áprilisban elhunyt Joe Murányi, Louis Armstrong utolsó klarinétosa, aki a bánki fesztivál házigazdájaként is belopta magát a hazai közönség szívébe.

2012-ben június 22-23. között kerül megrendezésre a Nógrád megyei Bánkon, Budapesttől mindössze 60 km-re a Louis Armstrong Jazz Fesztivál, amelyen idén is színvonalas programmal, hazai és külföldi jazz-előadókkal várják a közönséget. Az idei fesztivál egyúttal tisztelgés a nemrégiben elhunyt Joe Murányi előtt, aki hosszú évekig személyesen vett részt a fesztiválon, házigazdaként és fellépőként is felhőtlen pillanatokat okozva a jelenlévőknek.

Az idei programban számos neves fellépő csábítja a közönséget, a lenyűgöző hangulatú vízi színpadon olyan sztárok muzsikálnak majd, mint a Sing'n Swing'n Sista's (Joan Faulkner, Joanne Bell, Harret Lewis), akik Amerikából érkeznek az apró nógrádi községbe, akár csak a Dan Nimmer Trio, Wynton Marsalis zongoristájának triója. A hazai fellépők között lesz egyebek mellett - nem először - a Benkó Dixieland Band, a Hot Jazz Band, valamint a Budapest Jazz Orchestra is, és számos egyéb programmal is várják a jazz-muzsika szerelmeseit. A házigazda ebben az évben is Rókusfalvy Pál lesz, azonban mellette még Joe Murányi barátja, a többszörös Grammy-díjas jazz zenész, Scott Robinson is besegít a konferálásba.

A koncertek június 22-én és 23-án is 19 órakor kezdődnek, napi jegyet 2200 Ft-ért lehet váltani.

Részletes program:

Június 22. péntek
Benkó Dixieland Band (H)
Budapest Jazz Orchestra (H), vendég: Malek Andrea
Sing'n Swing'n Sista's (Joan Faulkner, Joanne Bell, Harret Lewis) (USA)
Csík Gusztáv Trió (Csík Gusztáv (H), Reggie Johnson (CH), Doug Sides (UK))

Június 23. szombat
Engelbert Wrobel's Swing Society (D)
Hot Jazz Band (H)
Dan Nimmer Trio (USA), közreműködik: Szalóky Béla, Korb Attila és Scott Robinson

Bővebb infó: www.jazzfesztival.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei