2013. április 27.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Balaton Sound 2013 - Jön Nas, az Above and Beyond és DJ Friction

Újabb sztárok érkezését jelentették be a július 11. és 14. között megrendezendő Balaton Sound szervezői. A 2013-as fesztiválon mások mellett fellép Nas, az Above and Beyond, DJ Friction, Karányi Dani és a Punnany Massif Elektro. Utóbbi két előadó idén ünnepli pályafutásának tizedik évfordulóját.

A zamárdi szabadstrand vendége lesz idén a több milliós lemezeladási mutatókkal, és jó pár Grammy-jelöléssel rendelkező New York-i rapper, Nas, akit korunk legjobb MC-jeként és szövegírójaként jegyeznek. Hosszú pályafutása alatt tizenegy stúdióalbuma jelent meg, a legutóbbi Life Is Good címmel.

A Jono Grant, Tony McGuinness és Paavo Siljamäki alkotta Above & Beyond 2000-ben alakult, és azóta több fontos lemezt is készítettek. Tavaly bekerültek a legjobb tíz közé a DJ Mag százas listáján. Szintén dj a drum'n'bass kultúra egyik úttörőjének tartott Friction, akit a 2011-es Drum & Bass Arena Awards-on a műfaj halhatatlanjai közé választottak.

Idén másodszor zenél a Balaton Soundon Raffaele Manicone és Michele Colombo minimal techno projektje, a MiniCoolBoyz, amely a progresszív tech house elemeit felhasználva állítja össze anyagait. A dubstepet képviselő Modestep 2010 óta aktív, bemutatkozó albumuk, az Evolution Theory 2013-ban került a boltokba. A Sound kínálatát gazdagítja a Stuart McMillan és Orde Meikle vezette Slam is, amely két évtizede a brit techno meghatározó jelensége.

Különleges koncerttel ünnepli pályafutásának tizedik évfordulóját Karányi Dani. Az ANTHOLOGY című előadáson a klipes dalok mellett az összes slágere hallható lesz, eredeti énekesekkel, de újragondolva. A többek közt Pásztor Annát, Judie Jay-t és Columbót is felvonultató produkciót kizárólag a 2013-as Balaton Sound-on mutatják be.

Szintén tízéves karrierrel büszkélkedhet a Balaton Sound visszatérő vendége, a pécsi Punnany Massif amely általában élő hangszereken játszik, a balatoni rendezvényre azonban teljes egészében áthangszerelt, elektronikus alapokból építkező szettel készül.

Jön továbbá az Akkezdetphiai, Andro, a Brains, Budai, a Carbonfools, Chris.su, Chriss Ronson, Coyote, Dandy, a Ganxsta Zolee és a Kartel, Hot X, az Irie Maffia, Jay Lumen, Matt-U & Mc Kemon, Mentalien, a Muzzaik, Naga & Beta, Nora Naughty & Rocha, Palotai & MC Fedora, Poli & Polarize, Sena, Sterbinszky, a Vad Fruttik és az Yvel & Tristan.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei