2013. május 5.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Mediawave 2013 - Díjakat adtak át a zárónapon

Május 4-én véget ért a huszonharmadik Mediawave fesztivál, amelynek utolsó napján moldvai csángó népzenészek, kínai művészek és több korábbi fellépő közreműködésével hirdették ki a filmes és a Párhuzamos Kultúráért díjakat.

A zenés kategóriában Desirée von Trotha alkotása, a Woodstock Timbuktuban - Az ellenállás művészete, a játékfilmek közül Veit Helmer Baikonur-ja lett az első. A rendező különdíját Tudor Giurgiunak ítélték a Csigák és emberekért. A kisjátékfilmek közül Dekel Nitzan Pálya című műve győzött, a legjobb művészeti alkotás különdíját Timofey Zhalnin kapta az F5-ért.

Ashley Michael Briggs rendezése, a Nem jön az ihlet a legjobb kísérleti, David Wondráček Szerelem a sírban című alkotása a legjobb dokumentum, Sandra Desmarieres Bao ja a legjobb animációs film díját nyerte.

A Komáromban tartott Mediawave zsűrije két magyar filmet ismert el. Szabó Szonja Turiszt című kisjátékfilmje lett a hazai kategória nyertese, Vácz Péter Nyuszi és őz című animációs filmje kapott Tolerancia különdíjat.

Átadták a Párhuzamos Kultúráért díjat is, amelyet a Mediawave Alapítvány hozott létre 2001-ben. Utóbbival azokat a magyar, valamint az országban fellépő, egyedi művészeket tüntetik ki, akik nem követik az aktuális divatot. Idén Balog Attila (író, költő), Bata Rita (táncos, koreográfus), Lakatos Mónika (énekes), Leena Conquest (énekes), Petrás Mária (énekes, kerámikus), Rutkai Bori (énekes, képzőművész), Villányi László (költő, szerkesztő) vehette át az elismerést.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei