2013. június 13.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

VOLT Fesztivál 2013 - Teljes az idei program

Közel harminc világsztár lép fel 2013-ban a VOLT Fesztiválon, de nem csak miattuk lesz érdemes újra ellátogatni az eseményre. A megszokott helyszínek mellett újabbak tűnnek fel, ráadásul idén először a színház világa is megjelenik Sopronban.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően, a Magyar Teátrumi Társaság közreműködésével idén a színház is helyet kap a VOLT-on. Lesz játszóház Teátrumi Mocorgó néven, tánctanítás és sakk-viadal, esténként pedig a zenés, táncos előadások.

A Diákhitel Kávézóban többek között Csernus Imre pszichiáter, Zacher Gábor toxikológus, és Illés Zoltán államtitkár tart előadást, Fiala János pedig Hajós Andrást, Majkát, Jorgoszt és Czutor Zoltánt kérdezi majd. A többinél jóval csendesebb helyszínen további izgalmas vendégek is megfordulnak.

Hazai kortárs képzőművészek kinetikus szobrok, festmények, installációk és performanszok formájában alkotják meg saját robotlényeiket, mely folyamatot bárki figyelemmel kísérheti. A kész műveket a jótékonysági árverésre bocsátják. A "Csinálj magadból robotot!" workshopokon a művészek vállalkozó kedvű amatőröknek segítenek, hogy maguk is robotokat varázsolhassanak a rendelkezésre álló ezer dobozból.

Idén sem marad el a Heti Válasz Borfesztivál, amelyen a Soproni Borvidék legjava képviselteti magát, színpadán pedig Sena, a Szabó Balázs Bandája, Radics Gigi, Falusi Mariann, az Ocho Macho, ByeAlex, a Mrs Columbo, a Roy & Adam Trio, Gereben Zita is fellép.

Visszatér a két megszokott központi helyszín, a VOLT Klub és a Telekom Terasz, melyekhez újdonságként csatlakozik a JägerBar, ahol számos DJ és karaoke-program valamint stand-up comedy gondoskodik a hangulatról. A Funzine Funpark a bungee jumping és katapult mellett a tavaly debütált Magic Towert és számos további izgalmas bátorságpróbát kínál. A bejárathoz felépül az egyszer már nagy sikert aratott Magenta Csúszda, kellő lendületet adva a közönségnek.

A régi és új helyszínekről, valamint a részletes programokról a fesztivál honlapján található bővebb tájékoztatás.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei