2013. július 24.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Sziget Fesztivál 2013 - Különleges produkciók úton-útfélen

A "sétáló" utcaszínházi produkciók eddigi leggazdagabb tárházát kínálja idén a Sziget Fesztivál. Magyarország mellett a világ számos egyéb pontjáról érkeznek a zenés, táncos, bábos előadások és az óriási szerkezeteken guruló látnivalók.

A Sziget Fesztiválköztársaság 2013-ban is helyet ad a spanyol La Tal Carilló c. előadásának. A Nagyszínpad keverőpultja felé magasodó "toronyóra" a koncertek közötti szünetekben bűvöli el a nézőket. A rendezvény összes napján jelentkezik majd az egytagú chilei Correquetepillo színház, vagyis Cristián Palacios, aki óriásbábjaiba bújva bukkan fel időnként a semmiből, egy rövid nevettetésre.

Rock'n'rollal szórakoztat a nyolc zenészből és egy bohóc frontemberből álló spanyol Always Drinking Marching Band, de szintén muzsikál a Franciaországból érkező, Barbarythms elnevezésű szerkezet, amelynek repertoárjából a vele vándorló énekes a közönség által választott szerzeményeket ad elő. Egy szlovákiai opera-projektnek köszönhetően a járókelők a legváratlanabb pillanatokban gazdagodhatnak klasszikus zenei élménnyel, ha pedig még nem lenne elég a meglepetésekből, a sziget útjain bármikor szembe jöhet a Dicyclet, vagyis egy emberi erővel hajtott, 2,7 méter magas, kaszkadőrmutatványokra is képes kerékpár.

Hollandiából bájitalokat árusító "vándor kuruzslók és sarlatánok" jönnek, akik fekete humorral idéznek meg egy letűnt kort, a britek két időutazó serpája, Hodman és Sally pedig "táborhelykeresés közben fedezi fel jelenünket. A Creature Feature három ezüsthátú hegyi gorillával és egy idomárral, a Frolicked két bábbal - Artúr, a kényes jegyszedő, és a Tabitha, a viktoriánus kísértet - örvendezteti meg az útjába kerülőket.

A fent említett, illetve a további különleges produkciókról a Sziget hivatalos honlapjának Utcaszínházak és utcazenék mappájából lehet fotókat letölteni.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei