2013. július 29.MTI
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Változatos kulturális programokat kínál a 61. Ljubljanai Fesztivál

A lipcsei Gewandhaus és a szentpétervári Mariinszkij Színház zenekara is fellép a 61. Ljubljanai Fesztiválon, amely szeptember 10-ig zajlik a szlovén fővárosban. Az izgalmas rendezvényre az utóbbi években közel nyolcvanezren látogattak el.

A ljubljanai a legrégibb szlovén fesztivál, amelyet 1952-ben alapított a turista szövetség és amelyen helyi folklór és sport rendezvények voltak. Ebből a turista hétből nőtt ki a nemzetközi fesztivál, amelyen a szlovén zenei nagyságokon kívül olyan nemzetközi hírű művészek is felléptek már, mint José Carreras, Shlomo Mintz, Ricardo Muti, Enrico Morricone és Zubin Mehta.

Valerij Gergijev orosz sztárkarmester vezényli a szentpétervári Mariinszkij Színház zenekarát kedden, valamint szeptember 2-án és 3-án, amikor Wagner Ringjéből A Rajna kincsét, másnap pedig A walkürt szólaltatják meg.

A lipcsei Gewandhaus zenekara Riccardo Chailly karmesterrel az élen augusztus 28-án Mahler 9. szimfóniáját, míg másnap Beethoven 9. szimfóniáját játssza. A fesztivál záróprogramja szeptember 10-én a Karamazov testvérek című balett lesz a Borisz Eifman orosz koreográfus irányította szentpétervári balett-társulat előadásában.

Színházi produkció is lesz a fesztiválon: Shakespeare Hamlet című drámáját a madridi Teatro Espanol társulata adja elő. A drámát a neves szlovén rendező, Tomaz Pandur állította színpadra.

Az utóbbi években 70-80 program közül választhatott a közönség és évente mintegy 80 ezren voltak kíváncsiak a zenei, színházi és balett bemutatókra - olvasható a www.ljubljanafestival.si honlapon.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei