2013. augusztus 22.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Magyar Dal Napja 2013 - Egyre többen vesznek részt az ünnepen

Idén tíz vidéki és egy határon túli településen ünneplik meg a Magyar Dal Napját, Budapesten pedig tizennégy helyszínen lesznek programok szeptember 8-án - jelentették be a szervezők az augusztus 22-én tartott sajtótájékoztatón. A számok arról tanúskodnak, hogy a rendezvény iránt egyre nő az érdeklődés.

A megnyitót 2013-ban is Presser Gábor tartja, a zárókoncertről Hevesi Tamás gondoskodik. Idén Békéscsaba nyerte el a Magyar Dal fővárosa címet, az eseményre pedig testvérvárosával, Gyulával közösen készül. A többi vidéki helyszín sem marad le, Hévízen Rúzsa Magdi, Szombathelyen a Vad Fruttik lép fel, a zalaegerszegi Magyar Bordal Napján Odett, ByeAlex, a Hősök és a Kiscsillag zenél a nagyszínpadon. Az egri Dobó téren Szalóki Ági, az Ocho Macho és a KFT, Salgótarjánban a Szilvási Gipsy Folk Band, Tatán pedig a Magashegyi Underground, Gryllus Vilmos, a Mystery Gang és a Ladánybene 27 szórakoztatja a közönséget.

A fővárosban szeptember 1-jén, a Széll Kálmán tér és Újbuda-Központ között újra jár az ötletes Dallamos Villamos. A nosztalgiaszerelvény utasai két kocsiban 14 tehetséges ifjú zenekart vagy zenészt hallgathatnak meg.

Szeptember 8-án, a Budapest Jazz Clubban Göczey Zsuzsa - Takáts Eszter ötlete nyomán - kizárólag női előadókkal szervez estet, amelyen utóbbi mellett Nyeső Mari, Herczku Ágnes, Szűcs Gabi, Rutkai Bori és a Specko Jedno, valamint a Hanem együttes is közreműködik. Az ünnep állandó résztvevője, a Vígszínház ezalatt a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című zenés darab 40. évfordulójáról emlékezik meg, Eszenyi Enikő rendezésében.

A 2013-as Magyar Dal Napja programjairól és támogatóiról részletes információt a hivatalos honlapon olvashatnak az érdeklődők.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei