2007. december 3.V.B.
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Varázslatos valóság - Bűbáj

Vajon mi történik a "happy end" után? Mi történik a "boldogan éltek" közben a "meg nem haltak"-ig? Egyáltalán, hogyan nézne ki egy Disney-mese a való életben?

Az évek során annyi Walt Disney produkciót láthattunk, melyek többé-kevésbé ugyanazt dolgozzák fel - a tipizált hős, kinek útjában nagyjából csak egy jellem- vagy testi hiba áll, s aki a történet végére leküzdve ezt az akadályt, megkapja a fele királyságot vagy a hercegnő kezét, esetleg mindkettőt történettől függően - hogy jogosan állíthatjuk, az átlag filmnéző szép számmal ismer kizárólag Disney-mesefilmekre jellemző kliséket. Erre valószínűleg maguk az alkotók is rájöttek, mivel az elmúlt néhány évben megjelent mesékben egyre nagyobb teret nyert ezen jellemző mozzanatok kifigurázása. Gondoljunk például a "Lilo és Stitch - a csillagkutya" című alkotásra.

Ebbe a trendbe látszik illeszkedni a Magyarországon 2007. december 6-án bemutatásra kerülő Bűbáj című film. Az alkotás cselekménye megosztott: egyrészt a rajzolt, idillikus világban, másrészt a mindannyiunk által ismert valóságban, azon belül is Manhattanben játszódik. A bonyodalmat az okozza, hogy az éppen esküvőjére készülő, elbűvölő hercegnőt a gonosz királynő egy kúton keresztül kiűzi a mesevilágból - egyenesen ide, az igaziba. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a hősnő Manhattanben beleszeret egy jóképű válóperes ügyvédbe, annak ellenére, hogy odaát a tökéletes herceg már eljegyezte.
A cselekmény fő szálát tipikus Disney-jelenetek színesítik, mint például az érzelmek dalban való kifejezése (akár a nyílt utcán is), vagy a nagyszámú mellékszereplő, akik a főhőst kísérik végig útján, s kiknek sorsa egyúttal a cselekmény mellékszálának tekinthető. Mellettük azonban megjelenik a hercegnőt megmenteni kész hős herceg, valamint az ármánykodó, gonosz királynő is.

És hogy mindebből mi sül ki? Megtudhatja, ha 2007. december 6-ától ellátogat a mozikba, és megtekinti a Bűbáj című filmet.

*

Cím: Bűbáj
Eredeti cím: Enchanted
Rendezte: Kevin Lima
Szereplők: Amy Adams, Patrick Dempsey, James Marsden, Idina Menzel, Susan Sarandon, Timothy Spall
Bemutató időpontja: 2007. december 6.
Forgalmazó: Fórum Hungary

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Eszti 2008-02-10 18:03:27
Egyszerűen varázslatos!:) Főleg a zenéjét imádom!

Csatlakozott:

2008-01-17

Írt kommentek:

3 db

Valaki 2008-01-17 14:02:46
Nagyon jó történet. Nálunk az egész családot lefoglalta. Mindenki, a legkisebbtől a legnagyobbig nagyon élvezte. A legkisebb 10éves, a legnyagyobbik 77éves volt a kis filmnéző délutánunkon. Mindenki nézze meg, nagy alkotás.

Csatlakozott:

2008-01-17

Írt kommentek:

12 db

sankaszka 2008-01-17 02:55:38
Csodalatos es egyben aranyosan jopfa csaladi film,Nagyon tetszett unokahugicaimnak is.SUSAN SARANDON,a DIVAK kozt a belso erok kivetitoje.Tisztelettel,S,ERDELYbol.
nem
regisztrált
Gabi 2007-12-29 08:32:15
Biztos jó film? Ha értékelnéd 10-ből hányas?
nem
regisztrált
Frensziszke 2007-12-20 19:29:05
A világ legszebb mesefilmje:):)nem szabad kihagyni!!!kellemes ünnepeket
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei