2007. december 4.V.B.
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A bárányok harapnak

Zsenge báránysült ribizlimártással, főtt burgonyával, esetleg némi vörösborral. Ínycsiklandóan hangzik? De vajon akkor is annak hangozna-e, ha tudnánk, hogy a látszólag szelíden bégető vacsora-alapanyag hasonló gondolatokat táplál irántunk?

Mielőtt a Gyűrűk Ura elhomályosított volna minden mást az új-zélandi filmiparral kapcsolatban, a legtöbb horror-rajongó az ország nevéről a "Hullajó" című klasszikusra asszociált. Eme film stílusát, fekete-morbid humorát láthatjuk újjáéledni a Magyarországon 2008. január 17-én bemutatandó A bárányok harapnak (Black Sheep) című produkcióban.

A "Hullajó"-val ellentétben (mely arra a manapság egyre gyakoribb szituációra mutat rá, mikor a fiú nem akarja, hogy a köldökzsinór elszakadjon, illetve az anya lehetetleníti el fiának minden ilyen irányú próbálkozását) "A bárányok harapnak" egy kevésbé intim problémát dolgoz fel: az állatkísérleteknek és a génmanipulációnak állít görbe tükröt. A két film közötti hasonlóság és az azonos származási hely ellenére azonban a két stáb között nincs átfedés.

A horrorkomédia cselekményének középpontjában egy Új-Zélandon élő báránypopuláció áll, melyet egy genetikai kísérlet vérengző fenevaddá változtat. Bár a filmben nem az ember harap először, mégis ő az okozója saját balsorsának, és mindazon beláthatatlan következményeknek, melyek egy birkaharapással járnak - s mellyel szembesülnie kell mind a helyi farmernek, mind a környéken kémkedő, állatok jogaiért küzdő aktivistának...

*

Cím: A bárányok harapnak
Eredeti cím: Black Sheep
Rendezte: Jonathan King
Műfaj: horror, vígjáték
Szereplők: Oliver Driver, Peter Feeney, Tammy Davis, Danielle Mason, Nathan Meister
Bemutató időpontja: 2008. január 17.
Forgalmazó: Budapest Film

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei