2007. december 22.Pohner Anikó
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Küldetés teljesítve! - DVD-tippek pánikvásárlóknak

Életünk során számtalan kisebb-nagyobb kihívással találkozunk, s ezeknek - képességeinkhez mérten - próbálunk megfelelni. A küldetés viszont valami egészen más, magasztosabb célt hordoz magában; olyasvalamit, ami a későbbiekben az egész életünkre hatással lehet. Az Intercom decemberi dvd ajánlatában szereplő filmek hősei vagy saját indíttatásból vagy némi külső ráhatással, de elszánták magukat a "szent" küldetés teljesítésére, és bebizonyították, hogy nincs az a mission, ami számukra impossible!

Alias-1. évad

A kémtörténetek kedvelőinek elég csak ennyit mondani: SD-6. Igen, az Alias sorozatról van szó, középpontjában egy csinos, fiatal lánnyal, Sydney Bristow-val (Jennifer Garner), aki a CIA teljesen kompatibilis, bármikor és a földkerekség bármely pontján bevethető, ezerarcú - és legalább ugyanennyi parókával rendelkező kettős ügynöke.
Rögtön a sorozat első évadjában fény derül Sydney első alkalmazójának, az SD-6-nak a valós céljaira, vagyis Amerika-ellenes tevékenységére, minekutána főhősünk a CIA pártfogásában belekezd szédületes, beépített kettős ügynöki akcióiba. (A helyzetet némileg nehezíti az a tény is, hogy Sydney édesapja látszólag szintén az SD-6-nak dolgozik, ám valójában ő is a CIA embere.)

J.J. Abrams (aki többek közt a Lost-széria alkotója is) sok-sok csavarral megbonyolított, népszerű sorozatának első évadja december 5-én került a DVD piacra.
A számos audiókommentárral, kimaradt jelenetekkel, bakiparádéval és a kaszkadőrmutatványok kisfilmjével bővített lemez magyar, angol, lengyel és orosz szinkronnal, magyar, angol, portugál, lengyel, görög, török és orosz felirattal rendelkezik.

*

L’ecsó

Igazán szerencsésnek mondhatják magukat azok, akiknek saját álmaik valóra váltása a küldetésük. Az álmok beteljesítéséhez szükséges lehetőséghez pedig minden ember fiának, akarom mondani, minden csatornalakónak joga van.
Remy, a mesterszakács-babérokra áhítozó patkány nem kis kockázatot vállal elképzelései megvalósításáért, amikor egy ötcsillagos párizsi étterem hívatlan látogatójaként - egy kuktával szövetkezve mutatja meg a világnak: mi fán is teremnek azok a kulináris örömök.

A Brad Bird rendezésében készült rajzfilm-vígjáték (eredeti címe: "Ratatouille") magyar, angol, cseh, szlovák, arab hanggal és feliratozással, december 12-én jelent meg DVD-n.

A lemez számos kisfilmet (Barátod, a patkány; Levitáció; Finom ételek és a film - beszélgetés Brad Birdel és Thomas Kellerrel), három kimaradt jelenetet és rejtett extrákat tartalmaz.

*

Kiskarácsony mindenáron

Meglehetősen nehéz meghatározni azt a pontot, ami az "egészséges" exibícionizmus célkeresztjét átszakítva már irritálólag hat embertársainkra. Ezért aztán nincs semmiféle csodálkoznivaló azon, ha egy átlagos amerikai kisváros polgára (Danny DeVito) szintén átsétál a túlzott önmegvalósítás mások idegeit borzoló határmezsgyéjén.
Bár, ha jól belegondolunk, végül is ő egyszerűen csak egy szeretettel teli, boldog szent estét szeretett volna, mindent bevilágító, fényes villanykörtékkel… körös-körül a házon, olyat, de olyat, hogy azt még a marslakók is megcsodálhassák! Hogy ez zavarja a szomszédot (Matthew Broderick)? Magyarul "megaszondva": Egyéni szocproblém! Kard, ki kard! Győzzön a jobbik, vesszen a másik, amúgy meg kellemes karácsonyi ünnepeket!

A fergeteges családi vígjáték DVD változata 89 percnyi képanyaggal, magyar és angol hanggal, magyar, angol, dán, finn, norvég és svéd felirattal, a szereplőkkel készült interjúkkal, John Whitesell rendező és Danny DeVito audiokommentárjaival, valamint a filmből kimaradt jelenetekkel és bakiparádéval megspékelve, december 12-től kapható.

*

A Simpson család - A film

Sárgák, gülüszeműek, és állandóan bajuk van egymással, meg a világgal - vagy a világnak velük? Abban azért ők is egyetértenek, hogy a rajongóik már nagyon várták ezt az animációs mozifilmet, mely természetesen a népszerű rajzfilmsorozaton alapul.
Egyébként meg nem semmi misszió egy katasztrófától megmenteni a világot! Főleg, ha ezt Homer teszi! Persze, ha már egyszer az ő hibája…

A David Silverman rendezésében készült rajzfilm-vígjáték 87 perces DVD-je magyar, angol, bolgár, horvát, török hanggal, magyar, angol, bolgár, horvát és török feliratozással, audiokommentárokkal, kimaradt jelenetekkel, előzetessel és rejtett extrákkal, december 5-től szórakoztatja a filmkölcsönzőket és -vásárlókat.

*

Evan, a minden6ó

Mások utasítására missziót teljesíteni - nos, nem igazán szórakoztató dolog. Így van ezzel a tévétől egészen a washingtoni kongresszusi képviselőségig szárnyaló karrierű Evan Baxter (Steve Carell) is. Pedig az a helyzet, hogy őt szó szerint a "legfelsőbb körökből" bízták meg a küldetéssel - személy szerint maga az Úr (Morgan Freeman). Na jó, de hát akkor is, bárkát építeni a XXI. században, csak úgy, Noé után szabadon? De hát mit tehet egy egyszerű földi halandó, akit még az arcára állandóan visszanövő, bibliai alakot idéző szőrzettel is feladata teljesítésére inspirálnak? Ágálásnak nincs helye, az emberiség jövője a tét!

Bár Tom Shadyac filmjének alapszituációja hasonló a 2003-ban szintén Shadyac által rendezett, és Jim Carrey által sikerre vitt Minden6ó-éval, mégis ez az idézőjeles "második rész" teljesen önálló, az előzőhöz nem kapcsolódó mozi. A "minden idők legdrágább vígjátéka"-nak könyvelt alkotás valószínűleg "meghálálta" a belé ölt befektetést, hisz már bemutatásának nyitó hétvégéjén 31,1 millió dollárt hozott.

A 92 percnyi képanyagú fantasy-vígjáték magyar, angol és német nyelven, magyar, német, holland, ivrit (!), török és angol feliratozással, kimaradt jelenetekkel, az alkotás kulisszatitkaival (mint például: szereplőválogatás, a bárka építése, állatok a forgatáson, Noévá válni) és bakiparádéval vidít - december 5-től.

Nos tehát, nincs más hátra, küldetésre fel! Van még két nap karácsonyig!

(Képek: Intercom)

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei