2008. február 9.Köteles Anna
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

9 és fél randi - Valentin-napi mozi (nem csak) szerelmeseknek

Valentin napjától, azaz február 14-étől vetítik Magyarországon Sas Tamás új moziját, a "9 és fél randi"-t. A szerelmi témájú filmekben tapasztaltnak számító rendező most egy fiatal, nőcsábász írót szembesít kilenc szingli nővel és egy kamaszlánnyal, kinek feladata nem más, mint - kiadója fenyegetésére - megérteni a magányos női lelkeket, és e tapasztalatból regényt írni, mindössze tíz nap alatt.

A "9 és fél randi" nemcsak címében utal külföldi elődökre.(Vajon ki ne emlékezne Kim Basingerre és immár klasszikusnak számító vetkőzős jelenetére az 1986-os "9 és fél hét" című alkotásban?) Gondoljunk csak a "Mi kell a nőnek?" (What Women Want, 2000) című vígjátékra, ahol Mel Gibson alakításában Nick Marshall, a hímsoviniszta főnök egy baleset folytán hallja a nők gondolatait, vagy a "Farkangyal" (Switch, 1991) nőfaló Steeve-jére (Perry King), aki kénytelen csábos szösziként (Ellen Barkin) újjászületni, hogy végre valóban odafigyeljen a szebbik nemre.Sas Tamás biztos kézzel nyúlt a romantikus témához, hiszen valamennyi filmjében (Presszó, Kalózok, Rosszfiúk, Szerelemtől sújtva, Apám beájulna, S.O.S. Szerelem) teret kap a szerelmi szál, ráadásul a "9 és fél randi"-hoz hasonló hangulatú "S.O.S. Szerelem" nemrég hatalmas közönségsikert aratott. Várhatóan a magyar hölgyek is kedvelni fogják az új mozit, és ha máskor talán nem is, a bemutató estéjén biztosan be tudják majd csábítani a filmre szívük választottját.
A szereposztásra sincs okunk panaszkodni. A főszereplő írót, Dávidot a mostanában számos filmes alkotásban (S.O.S. Szerelem, Szabadság, szerelem, Kútfejek, Magyar szépség) látható Fenyő Iván alakítja, kérlelhetetlen kiadóját, Angélát pedig Söptei Andrea (Rosszfiúk, Presszó) játssza. A szinglikből nyolc és fél megtestesítője Kovács Patrícia, Stefanovics Angéla, Kéri Kitty, Szávai Viktória, Jordán Adél, Rezes Judit, Herczeg Adrienn, Gáspár Kata, valamint Pelsőczy Réka; hogy ki a kilencedik, azt az olvasó-filmnéző találékonyságára bízzuk...

A filmnek van saját honlapja is (www.kilencesfelrandi.hu), melyen hölgyeknek kedves játék található: amennyiben kitöltenek egy rövid kérdőívet, megtudhatják, melyik szinglire hasonlítanak a tíz közül.

(A videón Popper Péter és Széles Iza duettje hallható a film egyik betétdalával.)

*

Cím: 9 és ½ randi
Műfaj: romantikus vígjáték
Hossz: 100 perc
Rendezte: Sas Tamás
Zenéjét szerezte: Gulya Róbert
Operatőr: Miklauzic Márton
Főbb szerepekben: Fenyő Iván, Söptei Andrea, Kovács Patrícia, Stefanovics Angéla, Kéri Kitty, Szávai Viktória, Jordán Adél, Rezes Judit, Herczeg Adrienn, Gáspár Kata, Pelsőczy Réka
Forgalmazza: Budapest Film
Gyártási év: 2008
Bemutató dátuma: 2008. február 14.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Anikóó 2008-02-25 20:13:25
Én láttam a filmet..:Dnagyon jóóó...Fenyő Iván olyan pasi.....uhh...nagyon jóóó..omádom...Patríciával tök aranyosak..szeritnem....ILoVe Fenyő Iván
nem
regisztrált
Csucs 2008-02-11 16:20:58
Szerintem nagyon jó lesz a film, mert a kedvencem játszik benne:Kovács Patrícia. Fenyő ivánt is szeretem. Jó, hogy ők kapták a főszerepet.

Csatlakozott:

2008-01-14

Írt kommentek:

11 db

Florilla 2008-02-10 09:53:21
Magyar film...hm...pár évvel ezelőtt erős negatív bírálást kapott volna tőlem minden magyar film,de azt veszem észre,hogy egyre jobbak vagyunk ezen a téren.Kíváncsian várom mit tudtunk összehozni,mi, magyarok!Remélem ehhez jobban értünk,mint a focihoz!:) (Bocsánatot kérek minden focikedvelőtől)
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei