2008. február 13.Pákozdi Dávid
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Val Kilmer és a Knight Rider - K.I.T.T. újra száguld!

Tévéfilmet készítettek a nyolcvanas évek egyik nagy sikersorozatából, a Knight Rider-ből. Száguldás, megoldandó bűnügyek és persze az elmaradhatatlan szupergyors, beszélő, K.I.T.T. A különleges sportkocsi ezúttal még különlegesebb lesz, hiszen a hangját - a legújabb híradások szerint - nem más, mint Val Kilmer kölcsönzi neki! Hogy ebből mi sül ki? Talán egyszer a magyar közönség is meglátja...

A tengerentúlon február 17-én kerül vetítésre a száguldó csodajárgány legendájának, a Knight Rider-nek legújabb remake-je, amelynek főhőse már nem az egykori tv sorozat főszereplőjét alakító David Hasselhoff, hanem a magyar közönség számára - jelenleg még - semmit nem jelentő, mindössze 28 esztendős Justin Bruening. Az NBC égisze alatt összehozott produkcióban K.I.T.T. hangját eredetileg Will Arnett (Jégi dicsőségünk, Rumlis vakáció) adta volna, ám a sors közbeszólt: a filmet szponzoráló Ford Motors egyik legnagyobb rivális vállalatának, a General Motors-nak a reklámfilmjében is hallható Arnett, ezért szerződésszegésnek minősülne, hogy K.I.T.T-ként is megszólaljon.

A bemutató azonban mégsem marad el, mert nem kisebb színész helyettesíti majd Will Arnett-et, mint Val Kilmer (Top secret, Szemtől szemben, Az angyal). Kilmernek nem ez lesz a debütálása szinkronként, 1998-ban Mózes hangját adta az "Egyiptom hercege" című Oscar-díjas rajzfilmben.

Ugyan a történet koncepciója megegyezik a két évtizeddel korábbi sorozatban megszokottakkal, a David Hasselhoff rajongóknak mégsem kedvez a mostani film, Michael Knight ugyanis mindössze pár jelenet erejéig bukkan fel. Hogy ebben szerepe van-e Hasselhoff közelmúltbeli, részegen elkövetett botrányainak vagy egyszerűen csak elérte az NBC által megszabott hős-nyugdíjkorhatárt, azt nem tudni.


Az új K.I.T.T. sofőr, Mike Traceur (Justin Brunening) egy bukott autóversenyző, akit adósságai miatt üldöznek a "rosszfiúk". Az Alapítvány mégis adna neki egy esélyt az új életre: felkérik, hogy vállalja el az autós lovag feladatkörét. Mike ugyan kételkedik a beszélő járgány szuperképességeiben, azonban, ahogy a sorozatban is megszokhattuk, K.I.T.T. meggyőzi őt trükkjeivel.

Négy évig (1982-1986) forgatott sorozat, kilencven epizód, két nagyfilm, rajongók világszerte. Ezt érte el a Knight Rider egykori csapata, ezzel alaposan feladva a leckét minden új feldolgozásnak. Steve Shill, a 2008-as tévéfilm rendezője most megkísérli megmutatni a szakmának, hogy ő nem csak sorozatok egy-egy epizódját (többek között Eastenders, Law and Order - Különleges ügyosztály; The Sopranos - Maffiózók; Criminal Minds - Gyilkos elmék; Invasion - Rejtélyek városa; ER - Vészhelyzet;) képes dirigálni, hanem újra tudja éleszteni egy tévéfilm erejéig a 80-as évek egyik sikerszériáját is.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Csatlakozott:

2008-01-13

Írt kommentek:

10 db

Menyus 2008-02-14 17:45:35
Arról nincs valakinek infója, h mo-n mikor lesz látható? Az egyik nagy nagy kedvencem volt!

Csatlakozott:

2008-01-17

Írt kommentek:

20 db

Francis W. Scott 2008-02-14 13:07:03
Fuhúúú, Nigh Rider!!!:) Erre nagyon kíváncsi vagyok! A régi sorozatot elég öt-tíz percig nézni, hogy az ember könnyesre röhögje magát, ma is szívesen keresek rá YouTube-on egy-egy "nájtrájder" részletre, hihetetlen nagy marhaságok vannak benne!:))) Viszont ahogy látom, a film rendezőjének háta mögött csupa nagyszerű munka áll, szóval ez most jónak ígérkezik. Mindenképp megnézem!:)
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei