2008. február 21.jka
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Mindenképpen talán - romantikus mese a Francia csók írójától

Újra könnyed mozizást ígér ez a film azoknak, akik szeretik Adam Brooks író-rendező történeteit. A Mindenképpen talán (Definitely, maybe) egy édesapáról szól, aki a lányával folytatott hosszú beszélgetés után jön rá arra, hogy valójában ki is számára az igazi. A romantikus vígjátékot február 28-tól játsszák a hazai mozik.

Vegyünk egy válófélben lévő 30-as édesapát (Ryan Reynolds), akinek 10 éves kislánya, Maya (Abigail Breslin) mindenre kíváncsi. Vajon hogyan ismerkedtek meg a szülei? És hogy szerettek egymásba?
Bizony, túl egyszerű lenne a történet, ha Will egyenes választ adna. Helyette egy hosszú mesébe kezd, 16 évet megy vissza az időben. Ekkor költözött ugyanis New Yorkba, hogy fiatal pályakezdőként a politikában dolgozhasson. És ekkor randizgatott azzal a három nővel, akik élete meghatározó szerelmei voltak. A hölgyek neveit megváltoztatja; kislánya feladata lesz, hogy rájöjjön, ki is az édesanyja, melyik nőt vette végülis feleségül az apja? A film persze nem marad happy end nélkül: Maya döbbenti rá Will-t arra, hogy sosem késő visszanézni a múltba, és megtalálni azt, akit neki szánt a sors.

Hogy a Valentin-nap hatása még nem múlt el a filmbemutatók körében sem, arra jó példa ez a szerelmes mozi. Az író és rendező Adam Brooks nevét egyébként a magyar közönség többek között más, a romantikát szintén a középpontba állító filmek, mint a "Francia csók" (French Kiss, Kevin Cline-nal és Meg Ryan-nel), a "Bridget Jones 2" (Renee Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant), és a "Wimbledon" (Kirsten Dunst, Paul Brettany, James McAvoy) kapcsán ismerhette meg. A "Mindenképpen talán" egy hosszabb, évtizedekre visszatekintő szerelmi történetet dolgoz fel, bonyolult háttér elé helyezve: a filmben a 90-es évek politikája is megjelenik - már amennyire azt a műfaji korlátok engedik.

A szereplők között az ambiciózus újságírónő, a Summer Hartley-t alakító Rachel Weisz színésznő neve tűnik ismerősnek - a Múmia-kalandfilmek főszereplőnője "Az elszánt diplomata"-béli alakításáért Oscar díjat is kapott. A férfi főszerepet Ryan Reynolds alakítja, akire a szemfüles közönség a Blade 3-ból (2004), az Amityville Horror-ból (2005), vagy a legújabb, 2007-es Füstölgő ászok (Smoking Aces) című akciófilmből emlékezhet.

A kevésbé ismert szereplőgárda ellenére azonban a film szórakoztató, kellemes délutáni mozizást ígér. Nagy igazságokat ne keressünk benne - azoknak ajánlható, aki kikapcsolódni szeretnének párjukkal, barátaikkal, és persze jókat nevetni.

*

Mindenképpen talán (Definitely, Maybe)
Műfaj: romantikus, vígjáték
Származás: USA
Gyártó: Universal Pictures, Working Title Films
Forgalmazó: UIP - Duna Film
Rendezte: Adam Brooks
Forgatókönyv: Adam Brooks
Zene: Clint Mansell
Szereplők: Ryan Reynolds, Isla Fisher, Derek Luke, Rachel Weisz, Abigail Breslin, Kevin Kline
Bemutató dátuma: 2008. február 28.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei