2008. május 2.Nádor Gábor
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Mozifanatikusok éjszakája - filmezés éjt nappallá téve

A Red Bull és a Palace Cinemas egy kedves meglepetéssel rukkolt elő azoknak, akik a szélesvásznas, sok hangszórós, légkondis vetítőtermek megszállottjai. Április 18-án, pénteken délután 18 órától, szombat reggel 6 óráig lehetett nyúzni a mozik termeit, a Palace három mozijában: a Lurdy Házban, a Westend City Centerben, és mindkét Mammutban. Összesen 52 film megnézésére volt lehetőség.

Persze aki tud számolni, az könnyen kifundálhatja, hogy erre esélye sincsen. Nemcsak a mozik közötti ingázás miatt, hanem valójában a 12 óra is meglehetősen kevés a filmek megtekintésére. Ennek ellenére a Westedben jóval többen voltak a kelleténél. Volt tömegnyomor, már-már agyontaposták egymást a mozifanatikusok, és voltak több, mint teltházas vetítések.

Két film megtekintésénél még én is a lépcsőkre szorultam barátaimmal együtt, ami, mint később kiderült, szabálytalan, viszont jóval kényelmesebb volt, mint a székekben való mozizás.
Akik nem jutottak be az előre kiválasztott filmre, azok kis türelemmel, meg némi rafinériával megvárták, amíg a mozi rendfenntartói átcsoportosulnak más termekhez, azután babzsákjukat magukkal cipelve a vászon elé vetődtek.

A vetítések előtt és alatt meghívott lemezlovasok: Tibay Tamás (DJ Tiba), Gembolya Csaba (DJ Gem-B), Dj. Ethienne szórakoztatták a kint rekedteket, szólt a house zene. Különleges koktélokkal is kedveskedett nekünk a Red Bull, ezek azonban nem voltak ingyen.
A lelkesedés még hajnali kettőkor sem lankadt. Bár a Westend más részei szigorúan zárva voltak, a mozi büféje előtt hosszú sorok kígyóztak, hogy ki-ki hozzájuthasson pattogatott kukoricájához vagy a tortillájához (ez utóbbi salsa szósszal és jalapeňo paprikával ajánlott).

A mozit most nem a művészfilm rajongók vették a birtokukba. A legtöbben az akció-, és a mesefilmekre voltak kíváncsiak. Ez a korosztályon is látszódott, nagyon kevesen voltak harminc felettiek.

Mint azt a Palace Cinemas sajtósától megtudtam összesen 6600 jegyet értékesítettek, és a meghívott vendégekkel együtt több, mint 7000-en látogattak el a rendezvényre.

Kérdésemre,hogy sikeresnek volt tekinthető ez a kezdeményezés? A következő választ kaptam:

Örülünk, hogy minden jegy elkelt már péntek egy órakor. Sokan szerettek volna még vásárolni, de a mozik kapacitását figyelembe véve nem adhattunk el több jegyet. A Red Bullal együttműködve nagy kampányt kapott az akció és akik eljöttek nem bánták meg. Még a hajnali négykor kezdődő filmeken is sokan voltak. A visszajelzések alapján úgy gondoljuk, hogy a rendezvény óriási siker volt.

Miért csak Bp-i mozikban volt vetítés?

Az volt az elképzelés, hogy olyan bulis helyszíneket keresünk, ahol a filmekre váró fiatalság zenét hallgathat, iszogathat és jól érezheti magát.
Zsákfotelekkel, asztalokkal, hajformázó szalonnal és egyéb dolgokkal terveztük berendezni és kényeztetni a résztvevőket, amihez hely kell, így erre alkalmas mozikat kerestünk. Hozzá tartozik az igazsághoz, hogy a Red Bull és a Palace Cinemas elsőként rendezett ilyet az országban és ki kellett tapasztalnunk, hogyan működik az ötlet. Erre olyan mozik tűntek a legalkalmasabbnak, ahol több mint 10 terem van, bőven van hely és a film választék is szélesebb lehet.

Tervezik- e, hogy jövőre is lesz ilyen?

A rendezvény sikerén felbuzdulva nagyon valószínű, hogy jövőre is lesz ilyen rendezvényünk a Red Bull-al.

A filmeket mi alapján válogatták össze?

Ezen rengeteget dolgoztunk. Hiába szerettünk volna nagyon régi klasszikusokat visszahozni az igazán fanatikusoknak, erre sajnos nem volt lehetőségünk, mert a filmek vetítési jogai idővel lejárnak, így a közelmúltból igyekeztünk összeszedni a gyöngyszemeket. Fontosnak tartottuk ugyanakkor, hogy az új filmeket is műsoron tartsuk.


A Palace dolgozóit nem nagyon cserélgették, és hajnali 3 óra tájban ez már meg is látszott rajtuk. A kimerültség szélén voltak, de meg kell hagyni, derekasan állták a sarat. Nem voltak veszekedések, sem verekedések a nézők között - az italozás ellenére -, a krízis-helyzeteket jól kezelték. Köszönet nekik, és köszönet Páncél Gábornak az információkért!

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei