2008. május 23.Kígyós Adrienn
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Speed Racer - Totál Turbó - Autóverseny Wachowski módra

Hazánkban május 15-én mutatták be elsőként a Mátrix trilógia megálmodóinak új filmjét, a Totál turbót (Speed Racer). A több, mint kétórás alkotást főként a fiatalabb korosztálynak szánták a készítők. A Wachowski testvérpár neve biztosíték rá, hogy látványos jelenetekben nem fogunk hiányt szenvedni, ha ellátogatunk a moziba.

Az alkotók egy ’60-as évekbeli anime (japán rajzfilm) sorozatból merítették ötletüket - melynek eredeti címe "Mahha GoGoGo" -, s dolgozták át olyan filmmé, amiben az animáció mellett helyet kaptak a húsvér szereplők is. Különleges megoldások, hanghatások és lenyűgöző látvány tárul a nézők elé. A kritikusok véleménye szerint Andy és Larry Wachowski nem csak hogy új filmet készítettek, hanem szakmájuk minden eszközét bevetve átalakították a filmkészítésről kialakult eddigi képet.
Ütközések, borulások a pályán és egy őstehetség a kormány mögött. Speed Racer (Emile Hirsch - Út a vadonba, Alpha dog) génjeiben hordozza az autóversenyzés minden apró fortélyát. Stílusa ösztönös és agresszív, nem ismer határokat. Azonban életét egy családi tragédia árnyékolja be, melyet mái napig nem képes megemészteni.
A Racer család vállalkozását megpróbálja bekebelezni a szintén autógyártásban, és - versenyzésben tevékenykedő Royalton vállalat. Rá akarják venni, hogy az ifjú tehetség is náluk versenyezzen. Speed végül nem csak hogy nemet mond, egy szörnyű titokról is lerántja a leplet: nagyobb haszon reményében a Royalton manipulálja autóversenyzőit. A cég vezetője, Mr. Royalton (Roger Allam - Tavasz Rómában, V mint vérbosszú) természetesen bosszút fogad, s ígéretet tesz, Speed Racer soha többé nem fog elsőként célba érni. A fiú kineveti, így most rajta a sor, hogy bizonyítson "Mach 5" elnevezésű autójával, melyet apja, Pops Racer (John Goodman - Evan, a minden6ó, Mikulás szabadságon) épített neki. Családja, hűséges barátnője, Trixi (Christina Ricci - A lánc, Vérfarkas) és egykori riválisa, Racer X (Matthew Fox - Lost, Nyolc tanú) támogatásával elindul hát, hogy egy nehéz, életveszélyes pályán győzedelmeskedjen.

*


Speed Racer - Totál Turbó
Írta és rendezte: Andy Wachowski, Larry Wachowski
Zene: Michael Giacchino
Szereplők: Speed Racer - Emile Hirsch, Trixie - Christina Ricci, Racer X - Matthew Fox, Mom Racer - Susan Sarandon, Pops Racer - John Goodman, Rex Racer - Scott Porter, Mr. Royalton - Roger Allam
Forgalmazza: Intercom
Film hossza: 100 perc
Korhatár: 12+

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
NEO 2008-05-24 11:28:53
Hello!
Naggyon ott van ez a film,már háromszor látam de nem tom megúnni!
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei