2008. június 1.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Tűz volt az Universal filmstúdióban

Hatalmas tűz pusztított vasárnap a Los Angeles-i Universal filmstúdió egyik parkjában, több film díszletei porrá égtek. A tüzet helikopterekkel oltották a levegőből, míg a földön közel száz tűzoltó harcolt a lángok ellen.

A tűz felemésztette többek között a King Kong című film díszleteit bemutató kiállítást, amely a stúdió területén működő témapark egyik fő látványossága volt. Leégtek New York-i, valamint új-angliai filmjelenetek díszletei is, amelyek között korábban olyan kasszasikereket forgattak, mint a Harry és Sally, vagy a Világok háborúja. Porrá égett a Vissza a jövőbe című film egyik díszlete, továbbá egy videoraktár, ahol negyvenezer videót és filmtekercset tároltak.

A témaparkban, mely Los Angeles belvárosától 14 kilométerre északra helyezkedik el, s melyet egy átlagos hétvégén körülbelül huszonötezren látogatnak meg, két nagy háztömbnyi területen pusztított a tűz. A lángokat órákon át nem tudták megfékezni, a fadíszletek között pillanatok alatt terjedtek a lángok, s az oltás közben három tűzoltó könnyebben megsérült.

A tűz oka egyelőre ismeretlen, állítólag egy reklámfilm forgatása közben csaptak fel a lángok. A tűzoltók az alacsony víznyomás miatt nem tudtak hatékonyan oltani.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei