2008. június 2.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Három plusz egy magyar alkotás a krakkói filmfesztiválon

48. alkalommal rendezik meg Krakkóban Európa legrégibb rövid- és dokumentumfilm fesztiválját, s ezúttal három magyar alkotásért is izgulhat a nagyközönség. Ráadásul az információs blokkban egy negyedik is levetítésre kerül.

A fesztivál fődíjáért, az Arany Sárkányért két magyar rövidfilm indul: Mohi Sándor Imádság és Szirmai Márton A süllyedő falu című munkája - közölte Papp Csaba Zoltán, a filmunió munkatársa.

Mohi Sándor filmje egy idős paraszt házaspár utolsó öt évét, a mindennapi megélhetésért folytatott küzdelmét mutatja be. Az Imádság, mely mindössze 27 perces, korábban elnyerte az Együttélés fesztivál fődíját Esztergomban. Mohi Sándor rendező-operatőr személyesen mutatja be alkotását a krakkói fesztiválon, ahol egyúttal a film nemzetközi premierjét tartják.

Szirmai Márton A süllyedő falu című munkája szintén a versenyprogramban szerepel, a 23 perces abszurd filmben egy apró magyar falu értetlenül szemléli süllyedését.

A dokumentumfilmek között Forgács Péter Von Höfler vagyok című munkáját mutatják be a versenyprogramban, ahová összesen 12 alkotás kerülhetett be. Ezt a művet is Krakkóban láthatja először az értő közönség; Forgács Péter filmje a pécsi bőrgyáros-tímár generációk sorsvonalait boncolgatja.

A korábban emlegetett negyedik alkotás, melyet a krakkói filmfesztivál információs programjában láthat először a nemzetközi publikum, Salamon András A város ritmusa című dokumentumfilmje, melynek főszereplője egy kisfiú, aki az őt körülvevő világ zajaiból ritmust teremt magának.

*


Helyszín: Krakkó
Időpont: 2008. május 30 - június 5.
Bővebb infó: www.kff.com.pl (angol és lengyel nyelven)

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei